Кристъл Палас победи с минималното 1:0 в домакинството си на

...
Кристъл Палас победи с минималното 1:0 в домакинството си на
Коментари Харесай

Минимална победа на Кристъл Палас влоши положението на Саутхамптън

Кристъл Палас победи с минималното 1:0 в семейството си на Саутхамптън в мач от 14-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение в дуела бе дело на Одсон Едуар и падна в края на първата част.

Играчите на Патрик Виера започнаха извънредно мобилизирано и още в първия половин час сътвориха една дузина положения за гол. Още в 15-ата минута Уилфред Заха се освободи в наказателното пол, само че стреля около дясната греда. Малко по-късно Майкъл Олис падна в наказателното поле, само че претенциите им за дузпа бяха подминати.

“Светците ” дадоха отговор със страховит пробив на Че Адамс, само че и неговият изстрел се оказа неакуратен. В идната офанзива Еберечи Езе стреля рисково, само че Гавин Базуну се намеси качествено и мазета. “Орлите ” стигнаха до гол в 33-ата минута посредством Одсон Едуар, само че той не бе приет заради засада. Пет минути по-късно обаче нямаше такова подозрение и точно Едуар записа името си на таблото след удар с глава за 1:0.

Пет минути след началото на втората част играчите на Саутхамптън имаха съществени искания за дузпа, само че съдията не отсъди такава за игра с ръка на Марк Гехи в наказателното поле. До края на дуела футболистите на Ралф Хазенхютъл пропуснаха още няколко шанса и в последна сметка изгубиха дуела.

С тази победа Кристъл Палас към този момент има 16 точки и заема 10-ото място в класирането, а Саутхамтън е 15-и с 12 точки, само че единствено на две от зоната на изпадащите, където 18-и в Уулвърхамптън.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР