Кристъл Палас победи с 1:0 Брайтън в емоционално местно дерби,

...
Кристъл Палас победи с 1:0 Брайтън в емоционално местно дерби,
Коментари Харесай

Кристъл Палас излъга Брайтън в дерби с много положения

Кристъл Палас победи с 1:0 Брайтън в прочувствено локално дерби, играно на " Амекс Стейдиъм ". " Чайките " преобладаваха в огромни интервали и сътвориха повече положения, само че все пак изгубиха след гол на Джордан Аю в 70-ата минута.
Crystal Palace are the first team in @premierleague history to win a game on February 29 pic.twitter.com/AoLt2eQUzg
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) February 29, 2020

Монтоя, Марч и Тросар започнаха за Брайтън, като това бяха трите промени в селекцията на Греъм Потър. Рой Ходжсън заложи на същия състав, който преди седмица победи Нюкасъл. Капитанът Лука Миливойевич се завърна в групата, само че остана на скамейката.

Първата голова опция пропуснаха гостите в четвъртата минута, когато дълго подаване трансферира защитата на Брайтън и Бентеке се озова очи в очи с Райън. Белгиецът опита да отиграе от въздуха, само че не откри добре топката, в резултат на което стреля доста неопределено от чиста позиция. В 10-ата минута Бентеке смъкна с глава центриране от свободен удар, след което Кояте шутира, само че Райън излезе напреди и избави. В 18-ата Мопе проби добре отляво и стреля в близкия ъгъл, само че Гуаита мазета.

Десетина минути преди края на първата част Соли Марч пропусна страхотна опция за Брайтън, откакто получи извънредно подаване от Тросар, само че от няколко метра не съумя да уцели вратата, пращайки топката от външната страна на мрежата. Малко по-късно Кейхил стреля с глава от четири-пет метра, само че топката тупна в земята, след което мина над напречната греда.
m o o d pic.twitter.com/IcnCWlNSR0
— Crystal Palace F.C. (@CPFC) February 29, 2020

В началото на втората част Брайтън пропусна няколко положителни благоприятни условия. Удар на Дънк с глава срещна тялото на Мопе тъкмо пред голлинията, а по-късно изстрел на Тросар мина настрана. В 55-ата минута Мопе се озова самичък против Гуаита, само че стреля право във вратаря.

Тези пропуски бяха осъдени в 70-ата минута, когато Бентеке изведе по земя Аю, който стреля от дребен ъгъл, Райън опита да се намеси, само че топката все пак влезе във вратата му.

Натискът на Брайтън в края на даде резултат, а в добавеното време удар на Заха срещна гредата.

СТАТИСТИКА ТУК! Премиър лийг 28 кръг, събота 29 февруари  Брайтън 0:1краен резулат  Кристъл Палас
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР