Криптовалутите често се използват като платежен инструмент за незаконна търговия(снимка:

...
Коментари Харесай

Швейцария ще изисква самоличност при крипто-транзакции


Криптовалутите постоянно се употребяват като платежен инструмент за противозаконна търговия
(снимка: CC0 Public Domain)

Швейцарският орган за контрол на финансовия пазар (FINMA) ще затегне разпоредбите за работа с криптовалути, с цел да се бори по-успешно с прането на пари и други противозаконни действия.

В сходство с новите правила, жителите на страната ще би трябвало да удостоверяват самоличността си, когато правят транзакции с активи в криптовалута на стойност над 1000 швейцарски франка (около $1000) на месец.

„ Виртуалните валути постоянно се употребяват като платежен инструмент за противозаконна търговия, по-специално при трафик на опиати, в тъмната мрежа или за заплащане на откуп след хакерски атаки. Рискът от пране на пари в цифрови активи се покачва от евентуалната анонимност, както и от скоростта на транзакциите и техния трансграничен темперамент “, се споделя в изказване на FINMA.

Според обява на Coin Desk, новите правила ще се ползват за транзакции, свързани с конвертиране на криптовалути в други цифрови активи или пари. Понастоящем Швейцария има сходно предписание, само че ограничаването за осъществяване на транзакции с криптовалута над 1000 франка се нулира всеки ден.
още по темата
FINMA смята това предписание за незадоволително, защото остава опция за делене на огромни заплащания на по-малки за осъществяване на противозаконни действия.

Затягането на разпоредбите обаче не среща поддръжка измежду жителите на страната и фирмите за криптовалута, които, наред с други неща, се притесняват, че данните на притежателите на цифрови активи могат да бъдат обект на хакване. Въпреки това регулаторът утвърди новите правила.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР