Криптовалутата биткойн надмина 11 000 щатски долара и продължава да

...
Криптовалутата биткойн надмина 11 000 щатски долара и продължава да
Коментари Харесай

Биткойн надмина 11 000 долара, продължава да се покачва

Криптовалутата биткойн надмина 11 000 щатски $ и продължава да се повишава. По време на търговията в понеделник бяха регистрирани 11 260 $ за един биткойн, което е най-високият курс от 16 месеца, осведоми Агенция Франс Прес.

Според специалисти, повода биткойн да възвърне доста от изгубената стойност е решението на Фейсбук да започват своя криптовалута , която носи името Либра .

" Обявеното от Фейсбук още веднъж провокира всеобщ интерес към криптовалутите и технологиите, които ги съпровождат ", сподели Наим Аслам от комерсиалната група Тинк Маркетс.

Либра ще се появи идната година. Фейсбук възнамерява да я поддържа с валутна кошница от обичайни валути.

Крейг Ерлам от борсовия онлайн брокер OANDA съобщи, че планът на Фейсбук, в който ще вземат участие и други огромни компании като Виза и ПейПал още веднъж е легитимирал промишлеността на криптовалутите пред света, която си завоюва неприятно име с огромния срив, донесъл спад от 80 % в цената на валутите.-->



Въпреки че се увеличи с 20 % единствено през юни, най-популярната криптовалута биткойн към момента е надалеч от рекордните стойности от над 20 хиляди $, които доближи през 2017 година

Очакванията, че страните от Г7 ще вкарат доста по-строги правила за обявление на самоличността на хората, търгуващи с криптовалути, не понижи ентусиазма от последните седмици.

Все отново, покачването засегна единствено най-популярната валута - биткойн , до момента в който останалите криптовалути не престават да държат ниски курсове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР