Криптовалутата Bitcoin влезе в серия от няколко дни на сериозно

...
Криптовалутата Bitcoin влезе в серия от няколко дни на сериозно
Коментари Харесай

Защо Bitcoin записва рекорден срив на цената си

Криптовалутата Bitcoin влезе в серия от няколко дни на съществено разпродаване и загуби над половината от пиковата си стойност. В понеделник цената ѝ за малко падна под 33 000 $ - най-ниската ѝ точка от юли 2021 година

В следствие цената се увеличи до към 36 000 $ откакто част от вложителите започнаха да купуват, възползвайки се от ниската стойност. Въпреки това Bitcoin остава надалеч от висотите, на които приключи предходната година.

Криптовалутата загуби и над 100 милиарда $ от пазарната си капитализация. Както постоянно, спадът на Bitcoin повлия и на другите криптовалути. Ether също слезе на най-ниското си равнище от юли 2021 година И двете криптовалути са надлежно с цени 45% и 49% под най-хубавите си достижения.

Криптовалутите, които са представяни като опция на обичайните акции и активи, още веднъж демонстрират същото държание на пазара си като тях. Според анализаторите от Kraken повода са макроикономическите терзания и предстоящите промени от американския Федерален запас за лихвите и ограничения за инфлацията.

Пред CNBC анализаторите предвиждат, че спадът на цените и неустойчивостта може да стимулират спомагателни продажби, тъй като вложителите сега търсят по-малко риск. Криптовалутите обичайно се асоциират с голям риск и капацитет за огромни облаги, поради което станаха привлекателни. С навлизането на огромните вложители обаче, държанието на криптопазара се промени и стартира да прилича това на общоприетите финансови пазари.

В момента прогнозите за криптовалутите са най-вече негативни, като огромният въпрос е дали Bitcoin ще удържи границата от 30 000 $. Тази седмица ще е решаваща, защото е срещата на Федералния запас и от нея се чакат значими промени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР