Криптоборсите в Индия напоследък са обект на тежки репресии от

...
Криптоборсите в Индия напоследък са обект на тежки репресии от
Коментари Харесай

Криптоборсите бягат от Индия, местят се в Швейцария, Естония и Малта

Криптоборсите в Индия в последно време са обект на тежки репресии от страна на централната банка, която вкара редица забрани за търговията с виртуални валути.

По предписание на институцията до 6 юли банките би трябвало да закрият сметките на компаниите, занимаващи се с криптовалути, и им е неразрешено да оферират заеми или други услуги на сходни компании.

Това на процедура ще е краят на интервенциите, свързани с цифровата валута в Индия. Компаниите, упражняващи тази активност, имат 2 разновидността - да бъдат закрити или да изоставен страната.

" Няма да можем да действаме в сегашната регулаторна среда със съществуващи бизнес модели. Ето за какво няколко компании се пробват да записват своите централни офиси отвън Индия ", сподели Шубхам Ядав, съосновател на криптоборсата Coindelta.

Сред местата, подобаващи за интервенции с криптовалути, са европейските страни Швейцария, Естония, Малта, азиатските Япония и Дубай, както и Каймановите острови.

" По този метод няма да бъдем борса, ситуирана в Индия, само че ще станем световен състезател ", споделя ръководителят на друга компания за виртуална валута.

Компаниите обмислят да заведат дело против централната банка във Върховния съд на Индия. Адвокатите считат, че рестриктивните мерки на институцията могат да бъдат оспорени на няколко учредения.

Намиране на излаз

Досега вложителите можеха да купуват цифрови валути, плащайки в рупии. На тази процедура се поставя завършек на след 6 юли.

" Настоящите регламенти за преводи няма да разрешат на клиентите да обръщат рупии в друга валута и да вършат покупки от интернационална борса. Следователно, остава единствено опцията за крипто-крипто търговия за (съществуващите) вложители, която ви разрешава да закупите една криптираща валута в подмяна на друга. Другата опция е да купувате, като плащате пари в друга страна, което може да не е осъществимо ", изяснява Хешам Рехман, изпълнителен шеф на криптоборсата Bitxoxo.

За вложителите, които занапред се включват в търговията, единственият вид остават покупко-продажбите от вида peer-to-peer. Някои криптоборси към този момент обмислят сходна система. При нея ролята на борсата е лимитирана единствено до свързването на купувача и продавача, които по-късно реализират договорката офлайн, без присъединяване на компанията.

Но този вид има своите провокации. " Доверието е значима грижа тук, защото тези покупко-продажби се правят сред две лица. То работи върху гаранцията, че ще получите криптовалута след предоставяне на пари в брой. Така че има опасения за измами или незаконни транзакции ", изясни Нишал Шети, създател и изпълнителен шеф на криптоборсата WazirX.

Имайки поради всичко това, евентуално единствено по-големите индийски криптоборси ще оцелеят.

" Пренасочването на интервенцията към друга страна е скъпо, както и данъчно предложение. По същия метод, преосмислянето на целия бизнес модел също няма да е елементарно. Поради това единствено по-големите компании с по-добри финансови средства ще си заслужава да преструктурират бизнеса си и ще оцелеят ", показва Анируд Растоджи, ръководещ съучастник в адвокатска адвокатска фирма TRA, която съставлява няколко индийски криптоборси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР