Криптоборсата FTX влиза в процедура по несъстоятелност, а главният изпълнителен

...
Криптоборсата FTX влиза в процедура по несъстоятелност, а главният изпълнителен
Коментари Харесай

Криптоборсата FTX влиза в процедура по несъстоятелност

Криптоборсата FTX влиза в процедура по неплатежоспособност, а основният изпълнителен шеф Сам Банкман-Фрид се отдръпна. Тези дейности следват тежката ликвидна рецесия, в която изпадна компанията, и невъзможността на нейния шеф да откри избавително финансиране от вложители и кредитори.

Компанията разгласи в Twitter, че FTX и обвързваният с него фонд за криптотърговия Alameda Research и почти 130 други компании са почнали непринудено произвеждане по неплатежоспособност по глава 11 в Делауеър.

Наистина скърбя още веднъж, че се озовахме тук “, сподели създателят на FTX Банкман-Фрид в поредност от туитове след началото на подаването на документи за фалит.

В своите туитове той сподели, че заявката за банкрут „ не е наложително да значи край за фирмите “ и че той е оптимист, че новият основен изпълнителен шеф на групата „ ще помогне да се обезпечи най-хубавото “.

Джон Джей Рей III е назначен да поеме поста основен изпълнителен шеф от Банкман-Фрид, който ще помогне за проведения преход.

Продължилата седмица сага, която стартира с пробив на FTX и пропаднала договорка за усвояване от съперника Binance, удари към този момент страдащия биткойн и други токени.

FTX се опитваше да събере към 9.4 милиарда $ от вложители и съперници, заяви Reuters, базирайки се на свои източници.

Подаването по глава 11 е нужна стъпка, с цел да разреши на компанията да оцени обстановката и да създаде проекти за прогрес в интерес на заинтригуваните страни “, сподели Рей в записка до личния състав на FTX, забелязана от Reuters.

„ Осъзнавам, че последните вести за обстановката са притеснителни и стресиращи, само че също по този начин знам, че подаването на документи за банкрут ще бъде началото на пътя напред. “

Някои вложители, в това число Sequoia и SoftBank, към този момент отписаха вложенията си в FTX. SkyBridge Capital работи за назад изкупуване на своя дял от FTX, сподели създателят на различната капиталова компания Антъни Скарамучи в изявление за CNBC.
Регулаторен надзор
Тези събития бележат бърз поврат за Банкман-Фрид, 30-годишният криптоизпълнителен шеф, чието благосъстояние беше оценено от Forbes на към 17 милиарда $ единствено преди два месеца.

Биткойнът падна след известието на FTX, търгувайки се с 5.7% надолу до 16 524 $. Най-голямата криптовалута в света падна до двегодишно дъно от 15 632 $ в сряда, преди да си възвърне известна позиция в ралито на активите след данните за инфлацията в Съединени американски щати.

Токенът FTT на FTX падна с 34% в петък до $2,43, изправен пред 89% седмична загуба.

Тъй като проблемите на FTX се надигнаха, регулаторите по целия свят се намесиха.

FTX е обект на следствие от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, Министерството на правораздаването и Комисията за търговия със стокови фючърси, съгласно източник, осведомен с следствията.

Кипърската комисия по скъпи бумаги и тържища изиска от FTX EU да спре интервенциите си на 9 ноември, заяви регулаторът в петък.

Банкман-Фрид не отговори на настояванията на Reuters за коментар.

След като Binance се отдръпна от покупката на FTX единствено след 24 часа надлежна инспекция, надписът беше на стената за FTX “, сподели българинът Антони Тренчев, съосновател на криптокредитора Nexo.

„ Сега навлизаме в идната фаза на последствията, където ставаме очевидци на резултатите от втори ред и откриваме кои субекти са били изложени на FTX и Alameda. “

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинкриптоборса FTX неплатежоспособност банкрут ПоследниНай-четениКомпании 0 Криптоборсата FTX влиза в процедура по неплатежоспособност Индустрии 248 40 плана за над 2.2 милиарда лева са пред сертификациране Бюджет и финанси 236 Еврокомисията чака слаб стопански напредък в България Инфраструктура 188 Поддръжката на пътища през последните 3 години коства 1.9 милиарда лева Компании 11440 Фурор в енергетиката: Българска компания измежду 15-те най-големи в ЦИЕ Компании 9732 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Компании 7438 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 5496 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиОперативните резултатите на Generali не престават да порастват
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР