Крипто борсата Kraken oбмисля премахването на поддръжката за Tether (USDT)

...
Крипто борсата Kraken oбмисля премахването на поддръжката за Tether (USDT)
Коментари Харесай

Kraken обмисля да спре поддръжката на USDT в Европа

Крипто борсата Kraken oбмисля премахването на поддръжката за Tether (USDT) в границите на Европейския съюз заради идни регулации според Регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA).

Както беше обявено от Bloomberg на 17 май, Kraken прави оценка опциите си за привеждане в сходство с новата регулаторна рамка.

Регламентите на MiCA ще бъдат приложени на два стадия: регламентите за постоянни монети ще влязат в действие на 30 юни 2024 година, последвани от правила за доставчиците на крипто услуги на 30 декември, 2024 година

Маркъс Хюз, световен началник на регулаторната тактика на Kraken, съобщи:

В отговор на съображенията на Kraken, Tether разясниха, че тържищата би трябвало да дадат приоритет на даването на ликвидност в евро за европейски клиенти, като в същото време не престават да употребяват USDT за транзакции.

Изпълнителният шеф на Tether, Паоло Ардоино, разкритикува европейския правилник, като уточни, че Tether не възнамерява да съблюдава MiCA. Ардоино акцентира условието 60% от запасите на постоянните да се държат като депозити в голям брой банки, което съгласно него е непрактично поради нежеланието на европейските банки да се ангажират с този вид бизнес.

В момента USDT има пазарна капитализация от $111.2 милиарда и световен размер на търговия от $61.24 милиарда. Преди това OKX, друга крипто борса, спря поддръжката на двойки за търговия с USDT в Европейското икономическо пространство през март, с цел да съблюдава тези идни разпореждания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР