Крипто борсата Bitget разкри плана си за създаване на фонд

...
Крипто борсата Bitget разкри плана си за създаване на фонд
Коментари Харесай

Bitget иска да стимулира растежа на Web3 чрез фонд за азиатски проекти

Крипто борсата Bitget разкри проекта си за основаване на фонд на стойност $100 милиона, ориентиран към поддръжка на Web3 планове в Азия.

Фондът, прочут като Bitget Web3 фонд, ще влага главно във компании за рисков капитал, които оферират помощ на Web3 компании в Азия и други неконвенционални Web3 планове.

Този ход е част от тактиката на Bitget за 2023 година, която има за цел да се нарежда като надеждна, комфортна и сигурна връзка, свързваща DeFi и CeFi световете, а освен като платформа за търговия.

В допълнение към даването на финансова помощ за растежа на Web3, фондът се надява да насърчи удобното отношение към цифровите валути и Web3 екосистемата. Грейси Чен, ръководещ шеф на Bitget, акцентира смисъла на сходни начинания и даде обещание да ползва умишлен и виновен метод при обработката на вложенията.

Фокусът на фонда върху Азия се основава на отчет на Bitget, Boston Consulting Group (BCG) и Foresight Ventures, в който се показва, че районите на Азия и Тихия океан и Латинска Америка имат максимален капацитет за разгръщане в крипто бранша.


 


Bitget си партнира с финтех компания в Латинска Америка и в този момент уголемява активността си в Азиатско-тихоокеанския район със своя Web3 фонд. Лидерите в промишлеността, в това число създателят на Sora Ventures, Джейсън Фанг, означиха капацитета на Азия да води бъдещата крипто агресия.

Според Фанг гъвкавите регулации на Азия и разнообразните подходи за мащабиране и правене на бизнес обезпечават по-голяма еластичност и капацитет за Web3 фирмите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР