Крипто активите не показват признаци за полезност за обществото или

...
Крипто активите не показват признаци за полезност за обществото или
Коментари Харесай

Експерт от ЕЦБ: Крипто активите нямат социално или икономически полезни функции

Крипто активите не демонстрират признаци за полза за обществото или стопанската система в по-широк проект, сподели членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Фабио Панета, представен от Блумбърг.

Макар че техните последователи постоянно приказват за способността им да обслужват сегмента на популацията, който няма достъп до банкови услуги, съгласно представителя на ЕЦБ няма доказателства, че „ криптоактивите са изпълнявали или извършват обществено или стопански потребни функционалности “.

„ Те нормално не се употребяват за заплащания на дребно или едро, не финансират ползване или вложения и не играят никаква роля в битката с изменението на климата “, сподели Панета по време на лекция в Рим.

Централните банки и регулаторите по целия свят ускоряват напъните си за определяне на правила за регулацията на криптовалути като биткойн, чиято известност съставлява евентуална опасност за съществуващите парични режими.

Някои финансови институции, измежду които и ЕЦБ, работят по основаването на цифрови версии на личните си валути в опит да бъдат в крайник с софтуерните достижения, които последователите на криптовалутите приписват на цифровите монети.

Панета разкритикува крипто активите за „ големите вреди върху околната среда “, които предизвикват, както и ролята им в незаконното финансиране и укриването на налози.

„ Като цяло е мъчно да се даде причина за съществуването на крипто активи във финансовия пейзаж “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР