Криминално проявеният и осъждан Виктор К. е реалният собственик на

...
Криминално проявеният и осъждан Виктор К. е реалният собственик на
Коментари Харесай

Осъждан мъж от Бургас вероятно е собственикът на камиона с мъртвите мигранти

Криминално проявеният и осъждан Виктор К. е действителният притежател на камиона ковчег, в който през вчерашния ден край с. Локорско бяха открити 18 мъртви мигранти. Това сочат първичните данни по следствието на нещастието, оповестява
Прочетете още
Той е закупил камиона, който е с регистрация от област Търговище, от Любен К. След като се е схванало за нещастието, Любен се обадил на Виктор. Осъжданият мъж обаче обяснил, че камионът по документи се води на различен мъж.

Най-вероятно това е индивидът, отишъл да разгласи машината за открадната, и тогава са го арестували в полицията в Бургас. Още тогава съобщихме, че е допустимо той да не е действителният ползвател на камиона.

В крайморския град са арестувани общо четирима души. Там са направени дървените тайници, в които каналджиите криели мигрантите.

Други трима са задържани в столичния кв. " Надежда " и в близкото до София с. Чепинци. Смята се, че те са уредниците на канала. Така арестуваните стават общо 7. Очаква се броя да нарасне. 

Освен 18-те мъртви мигранти, за които се допуска, че са се задушили, още 34 души бяха откарани в болница. 

Повече детайлности се чакат на брифинг в 16 часа през днешния ден. На него ще вземат участие здравният министър Асен Меджидиев, шефът на Националната полиция Атанас Илков, шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов и зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР