Криминално проявен мъж от Свиленград е прострелян с два стоп

...
Криминално проявен мъж от Свиленград е прострелян с два стоп
Коментари Харесай

Полицията и прокуратурата разказаха подробности за снощната гонка в Свиленград

Криминално проявен мъж от Свиленград е прострелян с два стоп патрона след полицейско гонене в Свиленград предходната вечер, след което той е арестуван. Това оповестиха на взаимен брифинг зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова и началникът на Районното ръководство (РУ) в Свиленград Бончо Бонев, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Акцията против Васил Христонов (30 г.) стартира след сигнал до органите на реда за хипотетична договорка с опиати в 21:20 часа. При опита да бъде спрян с автомобила си обвиненият не се подчинява, блъска на няколко пъти полицейската патрулка и различен паркиран автомобил ", разясни Кирилова. След това с вратата на колата блъска старшия на наряда, който пада.

" Започва гонене, при което чиновник създава сигнален изстрел и още два в долната част на тялото на беглеца ", сподели началникът на районно управление (на МВР) - Свиленград Бончо Бонев. Оказана му е здравна помощ и той е настанен в регионалната болница в Хасково.

" В дома на обвинения са открити 140 грама марихуана, а у него - още три пакетчета също с листна маса и кристали ", посочи Кирилова. Ще му бъдат повдигнати три обвинявания - за държане на дрога, несъблюдение на предписание на орган на властта и причиняване на лека телесна щета на длъжностно лице, добави Кирилова.

Първоначалното полицейско задържане за 24 часа ще бъде последвано от 72-часова прокурорска мярка и искане от съда за мярка за неотклонение " задържане под стража ".

По думите на Кирилова мъжът има няколко влезнали в действие присъди, от които последната е излежана през 2021 година за подкрепяне на незаконни мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР