Криминално проявен мъж от Дупница е предаден на съд от

...
Криминално проявен мъж от Дупница е предаден на съд от
Коментари Харесай

След 5 години: Дават на съд дупничанин, завлякъл грък с 23 000 евро в сделка за тир

Криминално проявен мъж от Дупница е предаден на съд от Районната прокуратура в Благоевград за машинация на гръцки предприемач в огромни размери, оповестиха от държавното обвиняване. Престъплението е квалифицирано по член 210, алинея 1, т. 5, вр. член 209, алинея 1, прочие 1 и пр.2 от Наказателен кодекс.

През януари 2019 година мошеникът с букви В.П. се срещнал с шеф на гръцка компания, занимаваща се с транспортна активност. Предложил на предприемача да му продаде влекач и гондола за транспорт на зърно на доста преференциалната цена от 60 000 евро. Показал му и фотоси на гондолата и тира.

Междувременно българинът упорствал да стартират общ бизнес с гръцкия жител с букви В.Т., който се съгласил. Както се договорили, гъркът в началото дал на нашенеца 10 000 евро, а след това и на няколко пъти 1 500 евро, 2 000 евро и 8 000 евро. Предаването на парите станало в офис на излъгания предприемач и в хотел в Благоевград без никакви документи. Общият размер на сумата достигнал 23 000 евро.

Срещу парите дупничанинът заречен двамата да стартират общ бизнес и да закупят влекача и гондолата, които щял да достави от Чехия на 3 март 2019 година Останалата част от нужната сума за взаимния бизнес щял да даде измамникът. На уговорената дата обаче тирът и гондолата не пристигнали, а българинът спрял да дава отговор на телефонните позвънявания на " съдружника си ".

В рамките на следствието по случая са събрани доказателства за отговорната на мошеника, който е престъпно проявен, като оправдан по право. Той е предаден е на съд от Районната прокуратура в Благоевград и по друго дело за машинация в изключително огромни размери.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР