Криминално деяние е извършено следобеда на 1-ви март тази година

...
Криминално деяние е извършено следобеда на 1-ви март тази година
Коментари Харесай

Младеж и ученичка бяха осъдени за грабеж с побой във Варна

Криминално действие е осъществено следобеда на 1-ви март тази година във Варна. Младежът и девойката пътували дружно в рейс на градския превоз, когато забелязали, при закупуване на билет от пътничка, че тя разполага в дамската си чанта с пари в брой. Те незабавно решили да я последват и щом слезе от рейса в комфортен миг малолетната госпожица да грабне чантата й. От спирката дамата се насочила към жилищен блок и тогава 17-годишната подсъдима пробвала да издърпа дамската й чантата, като в това време нанасяла удари с ръка, с цел да преодолее нейната опозиция. Потърпевшата паднала на земята. 22-годишншят обвиняем също се доближил и почнал да я рита. Той сграбчил изпадналия от джоба й телефон, а малолетната отскубнала чантата от дръжките, след което двамата побягнали. Сред ограбените движимости в чантата на потърпевшата имало персонални документи, банкови карти, маркови слънчеви и диоптрични очила, парична сума в лв. и евро, парфюм, секретни ключове и други Впоследствие подсъдимите задържали единствено банкнотите и телефона, а чантата с всички останали движимости изхвърлили край прилежащ блок. Непосредствено след грабежа двамата подписали контракт в заложна къща на пазара и продали непознатия мобилния телефон против сумата от 1400 лв..

Според съдебнооценителната експертиза по делото, общата стойност на цялото отнетото при грабежа имущество се прави оценка на над 4000 лв.. Причинените с закононарушението имуществени вреди все още са възобновени.

За похищението по член 198, ал.1 от Наказателния кодекс, по силата на реализирано в правосъдна зала съглашение с признание на виновност за осъществения в съучастничество обир, двамата подсъдими получиха разнообразни санкции. 22-годишният юноша, който е с чисто правосъдно минало, получи наказване от 10 месеца отнемане от независимост,  изтърпяването на което се отсрочва с изпитателен период от три години. Непълнолетната 17-годишна госпожица също е неосъждана, само че се води на доклад към Детска педагогическа стая и има налагани възпитателни ограничения по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните. За нея Районният съд дефинира наказване " Обществено неодобрение ", което да се извърши посредством прочитане в учебното заведение, където учи.  Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР