Криминална полиция при ОДМВР - Бургас и Пето Районно управление

...
Криминална полиция при ОДМВР - Бургас и Пето Районно управление
Коментари Харесай

Задържаха муле на ало-измамници, ощетили баба с 8000 лв. в Бургас

" Криминална полиция " при ОДМВР - Бургас и Пето Районно ръководство разкриха самоличността на мъж правил функционалността на " муле ", който измамил 82-годишна жена от село Росен за 8000 лева Обвиняемият е 21-годишен мъж от Средец , който е направил цялостни признания.

Според информация от полицията, на 17 юни в 10:20 часа старата жена получила позвъняване на своя домакински телефон от чужд мъж, който се показал за юрист от Бургас. Той й споделил, че шурей й блъснал жена на пътя и тя е умряла на място. Зетят бил потърпевш и не можел да приказва на телефона тъй като му били счупени зъбите. Представяйки се като юрист на умрялата жена, непознатият претендирал сумата от 20 000 евро, с цел да не предявява иск към шурей й. Жената обаче разполагала единствено с 8 000 лв..

Под наставления на измамника, тя била подредена да пътува с такси до бургаската болница, където да съобщи парите. 21-годишният мъж от Средец, каращ лек автомобил BMW с регистрация от Бургас, взел банкнотите и ги превозил през граничния пункт " Дунав мост " до авансово несъмнено място в Румъния. Работата по цялостното документиране на случая продължава от чиновници на Пето Районно ръководство в Бургас.

21-годишният обвинен беше арестуван под стража за 72 часа според прокурорско разпореждане. Полицията продължава следствието по случая.
 Ало-измамници набират мулета посредством разгласи за работа?
Ало-измамници набират мулета посредством разгласи за работа?

Така 45-годишна жена се оправда пред полицията в Шумен, откакто бе арестувана за телефонна измама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР