Криминалисти от Второ РУ-Плевен разкриха взломна кражба, дело на местен

...
Криминалисти от Второ РУ-Плевен разкриха взломна кражба, дело на местен
Коментари Харесай

Заловиха 37-годишен рецидивист, разбил магазин за компютри в Плевен

Криминалисти от Второ РУ-Плевен разкриха взломна кражба, дело на локален рецидивист. В населяван от него таван са открити част от отмъкнатите предмети и опиати.

Работата по случая почнала на 28 февруари, след сигнал за осъществена кражба от магазин за компютри в Плевен на площад „ Свети Николай “. При осъществения оглед станало ясно, че в комерсиалния обект било проникнато след взломяване на витрина, а оттова, по данни на притежателя, били отнети компютърни конфигурации, клавиатури, екран, ДВД, адаптери и елементи за портативни компютри. Кражбата е осъществена за времето от 18:00 часа на 27 февруари 2023 година до 07:00 часа на 28 февруари 2023 година.

По случая било формирано досъдебно произвеждане. В хода на осъществените дейни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности проверяващият екип влезнал в дирите на причинителя - 37-годишен, престъпно проявен и осъждан плевенчанин.

В таванското му помещение в Плевен са открити част от инкриминираните движимости, както и облеклата, с които е бил облечен при осъществяване на кражбата. Намереното и конфискуваното по неоспорим метод потвърждава авторството на осъщественото от него закононарушение. 37-годишният имал и порезни пострадвания, за които е изяснено, че са породени от взломяване на витрината на комерсиалния обект. Извършено му е освидетелстване от правосъден доктор при КСМД – Плевен. Той е направил цялостни признания по отношение на механизма и метода на осъщественото закононарушение.

Мъжът е предал на служителите на реда пластмасова кутия с винтова капачка и диаметър към 5 см. съдържаща, бяло кристалообразно вещество, сгъната алена хартиена свивка с размери 3 см Х 2 см., съдържаща бяло кристалообразно вещество и станиолова свивка с размери 2 см Х 1 см. съдържаща бяло кристалообразно вещество. По данни на 37-годишния откритите субстанции са " пико ". Предстои назначение на физико - химическа експертиза. За закононарушение по чл.354 „ а “, ал.3 от Наказателен кодекс е формирано бързо произвеждане. 37-годишният е арестуван за период до 24 часа във Второ РУ- Плевен. Събраните доказателства са докладвани в прокуратурата в Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР