Криминалисти от Велико Търново задържаха брат и сестра, извършили кражби

...
Криминалисти от Велико Търново задържаха брат и сестра, извършили кражби
Коментари Харесай

Закопчаха брат и сестра, обирали хипермаркети в 5 града

Криминалисти от Велико Търново задържаха брат и сестра, направили обири на артикули за огромни суми от търговски обекти в страната. 

Крадците са брат и сестра на 30 и на 19 години от Габрово, без престъпни прояви до в този момент. Разследването против тях почнало след сигнал от огромен търговки обект във Велико Търново, където двамата на няколко пъти са откраднали артикули за над 1800 лева. 

Установено е, че братът и сестрата влизали в магазините по настрана. Единият подбирал по-обемиста стока, а другият - по-дребните. На място без видеонаблюдение в комерсиалния обект те опаковали дребните продукти в кашона на огромната стока и на касата плащали единствено по-обемистата покупка. В следствие я прибирали и получавали парите за нея, а по-дребните артикули продавали в интернет.

В хода на следствието е открито, че двамата са правили сходни обири и в магазини в Пловдив, Плевен, Пазарджик и Стара Загора. 

При осъществените претърсвания у брата и сестрата са открити откраднати движимости за към осем хиляди лв.. Двамата са арестувани за период до 24 часа. Започнато е досъдебно произвеждане под наблюдението на прокуратурата. Проверява се дали двамата са работили и в други градове. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР