Криминалисти от Шумен намериха и иззеха четири килограма кокаин и

...
Криминалисти от Шумен намериха и иззеха четири килограма кокаин и
Коментари Харесай

Дрога за над половин млн. лв. откри полицията в Шумен, има задържан

Криминалисти от Шумен откриха и иззеха четири кг кокаин и други опиати от тайник на автомобил . Задържан е лидерът на леката кола - мъж на 52 години, с букви С.Н.А, с адресна регистрация в София.

Това оповестиха на конференция през днешния ден шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен ст. комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов. 

В петък, към 13:00 часа, на пътя Силистра – Шумен, е бил спрян за инспекция автомобил със софийска регистрация. В тайник в леката кола са били намерени около четири кг опиат, който на полевия наркотест реагирал на кокаин.

Открити са и още към 130 грама синтетичен опиат – екстази, както и 12 грама марихуана, означи Гендов.  

„ Това е най-големият удар на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен за разпространяване на кокаин и най-голямото количество, установяван опиат на територията ѝ. По пазарни цени опиатът е за над половин милион лв.. В взаимозависимост от процентното наличие на наркотичното вещество, което занапред ще бъде изследвано в хода на предоставените експертизи, от един грам опиат могат да се образуват сред две и четири дози “, посочи Гендов. 

Работата по случая е почнала след получен действен сигнал и извършено наблюдаване, а инспекцията на автомобила е осъществена в региона на седми километър край Шумен, оповестиха по-късно от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Шофьорът на автомобила е престъпно проявен. Той е арестуван за 24 часа в районното ръководство на полицията в Шумен. Днес следва задържането му за 72 часа, с привличането му като обвинен, както и отправяне на искане към Окръжния съд в Шумен за постановяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него - „ задържане под стража “, бе обявено на конференцията.  

По случая е стартирано следствие под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен, което се води за закононарушение по член 354, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува от две до осем години „ отнемане от независимост “ и санкция от 5 000 до 15 000 лв..

Към наказателна отговорност ще се притегли лидерът на автомобила, който е осъждан три пъти, като е бил в затвор за две години и 11 месеца, по други присъди на съдилища в Пловдив и Кърджали. Мъжът е осъждан за изнудване, за присъединяване в проведена незаконна група, както и за присъединяване в проведена незаконна група за направа на неистинен документи, заяви прокурор Куздов.

Той посочи, че в хода на следствието може би ще му бъде предявено ново обвиняване във връзка със цената на наркотичните субстанции, както и с точното им количество и качество, което ще бъде изяснено и с физико- химическа експертиза. 

„ Мъжът е родом от Кърджали, има адресна регистрация в София. Казал е, че непрекъснато обитава в Белгия. Това негово придвижване сочи, че може да се отклони и вероятно да осуети привеждане в действие една по-тежка неоправдателна присъда. Поради тази причина ще желаяме мярка за неотклонение „ задържане под стража “, означи Куздов и добави, че мъжът е бил самичък в управлявания от него автомобил. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР