Криминалисти от СДВР установиха и задържаха 42-годишен извършител на измама.

...
Криминалисти от СДВР установиха и задържаха 42-годишен извършител на измама.
Коментари Харесай

Мним ясновидец излъга десетки за над 100 000 лв.

Криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи откриха и задържаха 42-годишен причинител на машинация. Арестът е сбъднат след дълготрайно следствие на столични служители на реда, почнало през предходната година по сигнал за мъж, направил голям брой измами, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В хода на оперативните дейности било открито, че 42–годишният гражданин на Търговище се е записал в няколко уеб страницата и представяйки се за гадател, ясновидец и маг, описвал качествата си да позволява палитра от персонални проблеми, в това число да скапва вълшебства. Наел даже офис в столицата. 

Изяснено е, че в мрежите му попадали хора в нестабилно прочувствено положение, нуждаещи се от помощ, в това число със болести и с житейски проблеми. След реализиране на връзката, от време на време следвала оферта и за посещаване в офиса му. 

Като начало мнимият маг желал от жертвите си дребни суми, само че поддържайки заблудата, че оказва помощ, следвали претенции за още пари. Качвал мизата и със златни украшения, които той взимал от пострадалите с цел да ги пречисти, като им внушавал, че бижутата им са прокълнати.

До момента са установени над 10 пострадали от лъжливата скица, ощетени общо за над 100 000 лв..

След отчет на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура, мъжът е притеглен като обвинен по формираното досъдебно произвеждане. Наложена му е мярка " задържане под стража " за период до 72 часа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР