Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на

...
Криминалисти от СДВР спасиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на
Коментари Харесай

Заловиха Ало измамници, прибрали над 250 хиляди лева от началото на 2024 г.

Криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи избавиха спестяванията на възрастен мъж, жертва на поредна телефонна машинация На17.06.24г. в ранния следобяд мъжът потърсил помощ в Девето районно ръководство.

Човекът обяснил по какъв начин същия ден получил позвъняване по телефона от чужд, показал се за проверяващ служител на реда. По време на диалога мнимият служител на реда го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници.

Последвало и условието да даде наличните си средства, които след това ще му бъдат възобновени.

Човекът се съгласил и изпълнявайки нареждането, хвърлил през терасата на жилището си кутия с 36 хиляди лв.. Час по-късно той осъзнал, че е станал поредна жертва на лъжлива скица. Веднага стартиралите оперативните дейности, вследствие на които криминалистите открили и задържали двама участници в закононарушението – на 20 и 21 години.

В рамките на следствието се обясняват и данни за присъединяване на единия от задържаните към аналогично закононарушение за над 25 хиляди лв., осъществено предходната седмица, както и съпричастността на двамата към осъществена машинация от началото на годината за над 250 хиляди лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по документиране на незаконната активност на арестуваните продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР