Криминалисти от Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета

...
Криминалисти от Разград задържаха извършители на кражби от активни трасета
Коментари Харесай

Задържаха крадци на медни проводници от мрежата на телекомуникационна компания

Криминалисти от Разград задържаха причинители на обири от дейни трасета в мрежата на телекомуникационна компания.

Първата кражба, на към 450 м многожилен меден проводник, е осъществена в интервала 24.03.2024 - 26.03.2024 година Това се е случило в региона на землището на село Манастирци. През нощта на 26 против 27 март, още веднъж на това място, били откраднати още 350 м многожилен кабел, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В акцията са се присъединили още две регионални дирекции - Търговище и Шумен. В ранните часове през вчерашния ден (27 март) криминалистите засекли причинителите на територията на Попово.



Тримата, които са престъпно проявени и осъждани, се придвижвали с джипове, а опитът им да избягат от построените полицейски КПП-та бил осуетен с лента за наложително прекъсване.

В хода на интервенцията по задържането им са осъществени претърсвания и огледи на колите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и конфискувани са режещи принадлежности, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета.



Тримата причинители са арестувани в ОДМВР-Разград за период до 24 часа. Предприети са дейности по привличането им като обвинени и задържането на причинителите за период до 72 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под управлението на прокуратурата. В рамките му предстоят процесуално-следствените дейности в жилищата, населявани от тримата арестувани - в плевенските села Буковлък, Бохот и Брестовец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР