Криминалисти от Районно управление на МВР-Смолян и ОДМВР-Смолян са задържали

...
Криминалисти от Районно управление на МВР-Смолян и ОДМВР-Смолян са задържали
Коментари Харесай

Спипаха посредник в извършване на телефонни измами

Криминалисти от Районно ръководство на МВР-Смолян и ОДМВР-Смолян са задържали медиатор в осъществяване на телефонни измами. Това оповестиха от ОДМВР-Смолян.

Около 13.00 часа на 23 ноември 2018 година в Районно ръководство на МВР-Смолян е получено известие от 77-годишна жена от Смолян за това, че незнайно лице се е обадило на употребения от нея стационарен телефон и се показало за служител на реда от престъпна полиция. Мъжът ѝ съобщил, че същата взе участие в телефонна машинация и би трябвало да спомага на полицията. По този метод я стимулирали да съобщи на незнайно 6 000 лева и към 40 гр. златни украшения.

Жената предала парите и златните украшения на 60-годишен мъж от града. През цялото време той получавал инструкции по телефона какво тъкмо би трябвало да направи, като бил подведен, че беседва със съседа си, а в действителност разговарял с един от измамниците.

През същия ден в районното ръководство е получено известие и от 74-годишина жена от Смолян за това, че към 14.15 часа незнайно лице се обадило на употребения от нея стационарен телефон, като се е показало за полицейски чиновник и ѝ съобщил, че същата взе участие в телефонна машинация. Мъжът я заплашил по телефона, че ще я убие и по този метод я принудил да остави пред дома си всичките си налични пари. Жената предала сумата от 1030 лева на непознато лице.

Незабавно след приемане на сигналите от двете излъгани дами, криминалисти са подхванали оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е арестуван 49 годишния К. К. от град Кресна. Мъжът е хванат на автогарата в кв. "Устово ", където се е опитал да замине с получените от измамите суми.

Той е съпричастен към осъществяването на телефонни измами и в други региони на страната, като неговата роля е била да получи от излъганите съответните суми и да ги съобщи на хората, които провеждат схемата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР