Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха помагач в телефонна

...
Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха помагач в телефонна
Коментари Харесай

Задържаха ало измамник, взел 11 хил. лв. от 87-годишен мъж

Криминалисти от полицейското ръководство в Шумен откриха помощник в телефонна машинация за по-малко от 24 часа, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Мъж на 87 години съобщил в полицейското ръководство в Шумен във вторник, че е излъган по телефона. Обяснил, че предходния ден бил потърсен от чужд, който се показал за началника на полицията в града. Съобщил му, че се прави акция за залавяне на телефонни измамници и го помолил да спомага. Обяснил, че за задачата би трябвало да остави парична сума, която измамниците, като вземат, ще бъдат арестувани на място и ще да бъдат наказани. Обещали му, че след акцията парите ще му бъдат върнати.

 С мисълта, че оказва помощ на полицията, мъжът оставил 11 000 лева на несъмнено място на ул. " Ген. Гурко " в Шумен и се прибрал в дома си. На идващия ден съобщил в полицейското ръководство за случилото се.

Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение. Криминалисти от полицейското ръководство в регионалния град подхванали редица дейности за определяне на причинителя. Влезли в дирите на 37-годишен мъж от Шумен, който бил открит и разпитан. Пред полицейските чиновници той обяснил, че бил нает от непознати по телефона, с цел да извърши куриерска активност. Трябвало да вземе от несъмнено място пакет и да го занесе до друго. За услугата щял да получи положително заплащане.

Мъжът е разпитан пред арбитър, повдигнато му е обвиняване по отношение на осъщественото закононарушение. Работата по документиране на случая продължава.

За опити за телефонни измами в Шумен предизвестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи на 23 януари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР