Криминалисти от полицейското управление в Шумен разкриха наркооранжерия в къща

...
Криминалисти от полицейското управление в Шумен разкриха наркооранжерия в къща
Коментари Харесай

Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Криминалисти от полицейското ръководство в Шумен разкриха наркооранжерия в къща в кв.“Дивдядово“. Три стаи от парцела си 58-годишният собственик Д.И. бил приспособил за съвършено растениевъдство. Когато в петък по обяд служители на реда влезнали в къщата, в 2 от стаите внедрените системи за осветяване, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим.
 trsh2001-1  trsh2001-2  trsh2001-3  trsh2001-4  trsh2001-5

Открити са общо 223 растения в пластмасови саксии в друг етап – някои си извисявали до 100 и 130 см. В прилежащо помещение, цялостно с лампи, химикали и снабдено с вентилация се отглеждал разсада и там имало още 145 саксии с подрастваща наркотрева.

В къщата са открити и 101 къса саморъчно свити цигари и към 100 грама суха листна маса, наподобяваща тютюн. Предстои лабораторното им проучване, съобщавата от полицията в Шумен.
Цялото съоръжение за развъждане на дрогата – климатични системи, уреди за надзор на температурата и влажността на въздуха в пространствата, системите за напояване, колектори, осветяване и марихуана са конфискувани.

За период до 24 часа в РУ-Шумен е арестуван 58-годишният Д.И. Мъжът не е осъждан досега. Преди време се е занимавал с комерсиална активност, само че очевидно в този момент се е преквалифицирал. Възможно да не е работел самичък, а да е произвеждал за някой с обезпечен пазар.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на наблюдаващ прокурор от Оръжна прокуратура в Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР