Криминалисти от областната дирекция в Шумен намериха и иззеха голямо

...
Криминалисти от областната дирекция в Шумен намериха и иззеха голямо
Коментари Харесай

Клиент на бензиностанция забеляза нещо нередно наоколо и позвъни където трябва

Криминалисти от регионалната дирекция в Шумен откриха и иззеха огромно количество марихуана. Над 16 500 дози от наркотичното вещество не са стигнали до пазара с помощта на бързата реакция на полицейските чиновници.

Престъплението било разкрито след получен сигнал от клиент на бензиностанция на Автомагистрала “Хемус “ покрай град Шумен малко преди обяд през вчерашния ден. По телефона било обявено, че на комерсиалния обект за зареждане на гориво е спрял лидер на " Опел Астра “ със софийска регистрация. Мъжът забелязал, че на предния прозорец на автомобила има лепенка, която имитирала полицейски знак. Решил, че може да е лъжец, защото лидерът бил очевидно разтревожен и се оглеждал непрекъснато. Създадена е организация за инспекция на лекия автомобил и лидера. Установен е в Шумен, полицейски екип го последвал в града. На паркинг пред жилищен блок в региона на автогарата бил спрян. Зад кормилото бил от Д.Е./26г./.

По време на осъществената инспекция в автомобила е открита огромна торба, в която имало два транспарантни плика с глави суха листна тревна маса с общо тегло към 5, 5 кг. При осъществения полеви наркотест реагирала на марихуана. При последвало претършуване в жилище, населявано от 26-годишния в шуменското село Царев брод, е открита и конфискувана още 5 грама суха листна тревна маса, по негови думи - марихуана, електронна везна, шест хапчета с лого, които следва да бъдат лабораторно изследвани и сумата от 2 000 лв.. Задържан е за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354 А алинея 1 от Наказателен кодекс. Действията по следствието не престават под контрол на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР