Криминалисти на столичното Първо РУ задържаха мъж за извършена от

...
Криминалисти на столичното Първо РУ задържаха мъж за извършена от
Коментари Харесай

Арестуваха измамник в София

Криминалисти на столичното Първо районно управление (на МВР) задържаха мъж за осъществена от него машинация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Действията по следствието почнали на 5 януари, когато 83-годишен потърсил помощ в полицията. Обяснил, че пред банков офис на ул. "Солунска " чужд го спрял. След диалог съумял да го убеди, че са остарели познайници. Поддържайки контакт с него, го помолил за услуга – да изтегли спестяванията си и да му ги даде – парите му били нужни, с цел да освободи свои сметки в друга банка, а за услугата заречен на жeртвата си в допълнение заплащане. Така възрастният мъж изтеглил към 2 000 лева и му ги предал.

Едва когато схванал, че е излъган, потърсил подпомагане в районното ръководство. В хода на подхванатите оперативно-издирвателни дейности криминалистите влезнали в следите на престъпно проявения за обири и измами А.А./57 г./ от Гоце Делчев. Мъжът бил разгласен за общодържавно търсене и на 23 август бил арестуван с полицейска мярка до 24 часа. След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура, А.А. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража " за период до 72 часа, която в следствие е променена в непрекъсната.

Работа по документиране на цялостната незаконна активност и определяне съпричастността на арестувания към други сходни закононарушения продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР