Криминалисти на Шумен разбиха наркооранжерия в село Златна нива. Действията

...
Криминалисти на Шумен разбиха наркооранжерия в село Златна нива. Действията
Коментари Харесай

Разбиха наркооранжерия в хладилни камиони край Шумен

Криминалисти на Шумен разрушиха наркооранжерия в село Златна равнища. Действията по следствието стартирали в средата на септември, след получена информация от поданици на Златна равнища, че в селото постоянно идват непознати коли, с непозната регистрация.

В хода на подхванатите полицейски дейности било открито, че в региона на някогашна мелница има придвижване на коли.

В ранните часове на 29 януари в условия на необходимост криминалисти пристъпили към целенасочени дейности по инспекция на пространства в постройката.

Служители на бранш „ Специализирани тактически дейности “ при ОДМВР- Шумен задържали трима мъже на 34, 48 и 40 години от София и Ловеч, и две дами - 21-годишна от софийското село Бистрица и 28-годишна от Варна.

Открити са четири хладилни полуремаркета снабдени с климатични съоръжения в работен режим. Криминалистите открили, че в хладилните полуремаркета се поставят грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях под формата на разсад, останалите - в друг етап на развиване и зрялост. Ползвани са препарати за стимулиране на растежа им.

Четирите пространства са оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, надзор на въздуха и температурата. В стопанска сграда е открито особено построено за задачата помещение, обособено за сушене на зелена листна маса.

Оттам са конфискувани над 10 кг суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Открити са и три електрогенератора.

Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности за документиране на незаконната активност. Установен и арестуван е и притежателят въз основата – 35-годишен мъж от Варна. След приключване на 24 - часовите ограничения за задържане, с прокурорско разпореждане на петима мярката е удължена за 72 часа. Предстои искане за непрекъснатото им задържане.

Действията на криминалисти и проверяващи от ОДМВР- Шумен не престават и все още. Ще се правят спомагателни огледи.

Работата по формираното досъдебно произвеждане за произвеждане и държане на високорискови наркотични субстанции, предопределени за разпространяване, продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР