Криминалист спаси живота на бебе, спряло да диша, благодарение на

...
Криминалист спаси живота на бебе, спряло да диша, благодарение на
Коментари Харесай

Полицай спаси живота на бебе, спряло да диша

Криминалист избави живота на бебе, спряло да диша, с помощта на светкавична съответна реакция. За случая оповестиха от ОДМВР - Търговище.

По време на обедната си отмора през вчерашния ден инспекторът от бранш „ Научно-техническа лаборатория “ в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Търговище Георги Гюрушев, както всекидневно, отскочил до дома си.

Докато обядвал с 14-годишната си щерка, чул някакво тракане и диалект на всеослушание във входа на блока.

В началото си помислил, че може да са подранили коледарчета. Излязъл незабавно и видял своя съседка от горния етаж с бебе на ръце, която тичала от врата на врата по етажите с молба за помощ, защото бебето ѝ спряло да диша.

Изпадналата в суматоха жена плачела и повтаряла “Не диша, не диша. Отива си! “.
Инспектор Гюрушев незабавно попитал дали бебето не е глътнало някакъв предмет и с цел да в профил тази възможност, го навел с главата надолу. Момченцето изглеждало безжизнено, устните и ръчичките му били почнали да посиняват.

Първата мисъл на Гюрушев била да се обади на незабавния телефон, само че решил, че би трябвало да се работи на секундата. Положил детето върху разпънато одеяло на стълбището и незабавно почнал да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане. След като редувал тези дейности няколко пъти, бебето почнало леко да си поема въздух.

Тогава го увил в одеялото, взел със себе си майката и, без да се бави, с персоналния си автомобил ги oткарал до Спешния център, където лекарите поели нещата в свои ръце и сложили на бебето маска с съсредоточен О2...Вероятно в дома си момченцето е било получило спазъм.

Понастоящем дребният Емир, който е на година и 10 месеца, е към момента в болничното заведение дружно с майка си, само че единствено за наблюдаване. Опасността за живота му е минала. А контрольор Гюрушев от Спешния център се върнал у дома, с цел да успокои 14-годишната си щерка, която станала очевидец на случката и била прекомерно изплашена…Иначе познавал фамилията, на което оказал помощ, едвам от два месеца – тогава те се върнали от чужбина и наели квартира във входа, в който той живее. В момента на случая бащата на бебето не е бил вкъщи си.

Майката на избавеното момченце Венета Ангелова сподели през сълзи: “Ако не беше Георги, в този момент дребният ми наследник нямаше да е жив. Нямам думи да изразя голямата си признателност към този прелестен човек! Не знам дали различен би постъпил като него, малко са такива хора….Да е жив и здрав и все по този начин хуманен! “.
Полицейският чиновник е сбит в коментара си: „ Не, не се усещам воин, само че съм същински благополучен, че съумях да оказа помощ на едно дете “.

Инспектор Гюрушев работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 18 години. Работил е в патрулно-постовата работа, в „ Криминална полиция “, а към този момент пета година е специалист в научно-техническата лаборатория на регионалната дирекция. Многократно награждаван за реализирани професионални резултати. Баща на две дъщери.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР