Крими героят Емил Милев – Крокодила, който повече от 10

...
Крими героят Емил Милев – Крокодила, който повече от 10
Коментари Харесай

Куриоз: Затворникът Емил Милев-Крокодила написа книга за бруталните нарушения на човешките права

Крими героят Емил Милев – Крокодила, който повече от 10 години търпи наказване „ Лишаване от независимост “ в Софийския затвор, издаде книга за бруталните нарушавания на човешките права, разкри пред Lupa.bg юристът му Ивайло Юруков.
В книгата си Емил Милев не пести имена и споделя от първо лице за сполетелите го поръчкови правосъдни процеси поради враждата му със мощните политици на деня. Емо Крокодила споделя за осъждането му и за произвола в правосъдната система, на който жертва е станал и самият той.
Осъдилият доста институции пандизчия написа за зависимостите в правосъдната власт, за търговията с въздействие и за всички останали недъзи в правосъдната система, споделя юрист Юруков.
Въпреки че е зад решетките повече от 10 години Емил Милев намира метод да издаде книгата си и тя щяла да бъде доста забавна освен за магистратите и политиците, а за цялото българско общество..
Сериозна рецензия насочва и към адвокатурата като цяло, която съгласно него е в основата на допускането на събитията в самата правосъдна система. Адвокатите имат ролята да управляват салдото сред органите на правосъдната система. Бездействието им извънредно доста подкрепя и способства за тоталния колапс на правосъдната система, безапелационен е в творбата си Емил Крокодила.
С помощта на дългогодишния си бранител юрист Ивайло Юруков Емил Милев съумява да реализира редица неоправдателни решения против органите на българската страна за безобразията и терора, който е бил упражняван по отношение на него.
Адвокатът му твърди, че двамата са безсилни да се преборят с осъжданията му по обвинявания, за които той в никакъв случай не се е защитавал и не е знаел, че би трябвало да се пази, тъй като научава за тях едвам когато към този момент бива наказан.
Книгата има капацитета да се трансформира в бестселър тъй като отразява действителността на българското правораздаване от първо лице, твърди юрист Юруков. Това са тематиките, които се разискват всеки ден от правосъдните органи и цялата правосъдна система и даже в Парламента.
Книгата е в извънредно стеснен тираж, защото и издателствата се опасяват да се ангажират с нейното издателство точно с цел да не попаднат под ударите на бухалките на властта.
Емил Милев – Крокодила влезе в пандиза наклеветен, че е махленски изедник.
Бе дефинитивно наказан на 17.5 години затвор по обвиняване за въоръжен обир. Присъдата е на Върховния касационен съд (ВКС).
Според решението Милев е приет за отговорен за обир на банков клон в столичния квартал „ Люлин “, осъществен през март 2010 година Тогава са отмъкнати над 136 хиляди от инкасо. Освен Милев по това обвиняване на по 15.5 години затвор са наказани Едуард Павлов и Лазарин Лазаров.
Присъдата ще се търпи при първичен непоколебим режим, оповестиха тогава от прокуратурата.
Милев от години е в ареста по разнообразни обвинявания. С последното си решение Върховен касационен съд указва, че долната инстанция още веднъж би трябвало да прегледа делата по други обвинявания – за похищение и обир на турски жител на автомагистрала „ Тракия “, осъществен през 2009 година и два грабежа на бензиностанции – в Бухово и на бул. „ Ботевградско шосе “ в София. След грабежа на автомагистралата Милев влиза в престрелка с полицията, по време на която е ранен в крайници, настояват проверяващите. Впоследствие се е укривал при Павлов, с който са наказани за грабежа в „ Люлин “ и се е лекувал самичък, споделят от прокуратурата. Заради престрелката Милев е упрекнат и в опит за ликвидиране на служител на реда. Ако бъде наказан, може да получи даже и пожизнен затвор без право на подмяна.
Милев бе оневинен по тези обвинявания от спецсъда през 2018 година След това обаче апелативните съдии трансформираха решението и го осъдиха. Така се стигна до обжалване пред Върховен касационен съд, който удостовери осъждането за обир на банковия клон и върна останалите обвинявания за ново разглеждане.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР