Крим е Украйна. И точка... Крим е центърът на тежестта

...
Крим е Украйна. И точка... Крим е центърът на тежестта
Коментари Харесай

Полша предложи Крим да бъде прехвърлен под мандат на ООН. „Крим е...

„ Крим е Украйна. И точка... Крим е центърът на тежестта на европейската архитектура за сигурност. Пълното му възобновяване е допустимо единствено след цялостна деокупация на цялата територия на Украйна, в това число украинския полуостров “, се споделя в коментар, оповестен на уеб страницата на украинското външно министерство вечерта на 19 септември.

 

Украинските дипломати прибавиха, че чакат мощна поддръжка от западните сътрудници, с цел да „ принудят Русия да се върне към спазването на интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации, да изтегли своите войски и оръжия от цялата суверенна територия на Украйна и да възвърне нейната териториална целокупност “.

 

„ Всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към бързо реализиране на тези цели, а не към облекчаване на апетитите на Кремъл по един или различен метод за сметка на ползите на Украйна и интернационалното право “, означават от Министерство на външните работи.

 

По-рано полският външен министър Радослав Сикорски пое самодейността за прекосяване на Крим, който Русия анексира през 2014 година, под мандат на Организация на обединените нации. Говорейки на конференция в Киев на 18 септември, политикът сподели, че полуостровът е от основно значение както за Москва, по този начин и за Киев, тъй че страните „ няма да могат да се спогодят без демилитаризацията на Крим “, в случай че стартират да разискват мирните условия.

 

„ Бихме могли да го сложим под мандат на Организация на обединените нации с задачата да подготвим почтен референдум, откакто проверим кои са неговите законни поданици и други сходни... И можем да го отложим за 20 години “, предложи Сикорски един вид.

 

Ръководителят на Народното събрание на анексирания Крим Владимир Константинов на собствен ред предложи да се инициира прекосяването на Полша под мандата на Организация на обединените нации, „ до момента в който там се образува отговорно, почтено държавно управление “.

Преди две години Русия и Украйна се пробваха да договорят мир. Когато блицкригът на Путин се провали, той даже се съгласи да разиска статута на Крим.

 

Украинская истина, превод ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР