Крилото на ЦСКА Янис Вилдсхут е чужденецът в efbet лига,

...
Крилото на ЦСКА Янис Вилдсхут е чужденецът в efbet лига,
Коментари Харесай

Най-скъпият чужденец в efbet Лига играе в ЦСКА

Крилото на ЦСКА Янис Вилдсхут е чужденецът в efbet лига, за който е била платена най-висока трансферна сума, сподели инспекция на „ Мач Телеграф “. На 31 януари 2017 година Норич заплаща на Уигън за нидерландеца впечатляващите 8,2 милиона евро. По това време „ канарчетата “ играят в Чемпиъншип. Вилдсхут въобще не оправдава цената си, въпреки че взе участие в 29 мача за Норич във всички шампионати, вкарвайки 2 гола. Като цяло кариерата на 29-годишния футболист минава през британски тимове от вида на Болтън, Мидълзбро и Кардиф. Без никакво подозрение най-успешен е престоят му в Уигън, където в 65 срещи осъществя 14 попадения и дава 19 асистенции.

Последният тим на Вилдсхут е израелският Макаби Хайфа, където има 63 мача със 7 гола. Първите години от кариерата на внушителното като физика крило пък е обвързвана с Венло, Цволе и Адо Ден Хааг. Най-много срещи в кариерата си той има с екипа на Венло – 68.

 Яник Вилдсхут ЦСКА показване есен 2021
източник: Lap.bg

Ясно е, че Лудогорец е тимът, в чийто състав има най-вече легионери, за които в даден миг от кариерата им са плащани над 1 милион евро. Нито един от тях обаче не може да стигне цената на Вилдсхют. Рекордьор е отбранителният халф Стефан Баджи, за който Андерлехт заплаща 2,77 милиона евро на Истанбул Б. Малко по-евтини са съотборниците му Бърнард Текпетей и Пиерос Сотириу, за които Шалке и ФК Копенхаген заплащат 2,5 милиона евро надлежно на Падерборн и АПОЕЛ.

Новото попълнение на разградчани – Дорин Ротариу, е коствал на Брюж 2,2 милиона евро при привличането му от Динамо Букурещ.

 Лудогорец Клуж Стефан Баджи
източник: Антон Узунов

Ако прибавим в класацията и български играчи, то обстановката търпи смяна. В Лудогорец играе Кирил Десподов, за който Каляри даде 4 милиона евро на ЦСКА. Иначе най-скъпият футболист в efbet лига въпреки всичко е Валери Божинов с 14 милиона, платени от Фиорентина на Лече. Новото попълнение на „ сините “ Георги Миланов също попада в тази рубрика поради 3,6-те милиона, които ЦСКА Москва преведе на Литекс.

В листата попада и един състезател на Пирин – Станислав Манолев. През лятото на 2009 година ПСВ Айндховен заплати 3,1 милиона евро на Литекс за някогашния национал.

 Левски Славия Валери Божинов
източник: Lap.bg

Повече детайлности четете в днешния брой на „ Мач Телеграф “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР