Крилото на ПСЖ Анхел ди Мария получи присъда за лишаване

...
Крилото на ПСЖ Анхел ди Мария получи присъда за лишаване
Коментари Харесай

Ди Мария получи ефективна присъда за укриване на 1.3 млн. евро данъци

Крилото на ПСЖ Анхел ди Мария получи присъда за отнемане от независимост за една година от испанската прокуратура. Той се призна за отговорен, по два случая, че е укрил 1.3 млн. евро налози.

Дължимата сума е върху имиджовите права на 29-годишния аржентинец за интервала от 2010 година до 2014 година, когато играеше за " Реал " (Мадрид).

Присъдата на Ди Мария е ефикасна, само че е малко евентуално футболистът да влезе в пандиза. В Испания присъди до две години постоянно се заменят при липса на престъпно досие. В случая на Ди Мария, той ще би трябвало да заплати санкция от 2 млн. евро.

Разследването на испанската прокуратура докара до голям брой случаи на данъчни измами на футболисти в Примера дивисион. Сред упрекнатите за укриване на налози са звездите на " Барселона " и " Реал " Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Във вторник испанската прокуратура внесе иск против мениджъра на " Манчестър юнайтед " Жозе Моуриньо. Според обвиняването португалецът дължи 3.3 млн. евро. за интервала, когато беше отпред на " Реал ".

Интересното в тази ситуация е, че огромна част от отворените следствия за данъчни измами са клиенти на световноизвестния футболен сътрудник Жорже Мендеш. Сред тях са Моуриньо, Ди Мария, Роналдо, Рикардо Карвальо и Жоао Моутиньо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР