Криенето на имената на всички кадрови промени, какво е отказ

...
Криенето на имената на всички кадрови промени, какво е отказ
Коментари Харесай

Скандал в управляващата коалиция за назначенията в горските стопанства

Криенето на имената на всички кадрови промени, какво е отвод за гласност и бистрота, което беше главен принцип на обединението. Ако някой не е подготвен да ги съблюдава, може да си върви. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев във връзка с това, че земеделският министър Иван Иванов (от квотата на Българска социалистическа партия - бел. ред.) не е разгласява какви са кадровите назначения в горските стопанства и изрази подозрения, че те са партийни и със противоречив престиж, отбелязва dariknews.bg.

Александър Дунчев отхвърли да дестабилизира обединението и назова, че това съставлява заздравяне. „ Ние сега се опитваме да разберем какви са кадровите промени в горите. Крие се, тъй като информацията, която получаваме от вас, медиите, демонстрира, че всичките тези назначения са най-вече партийни – каква работа имат партийни назначения в горите, където би трябвало да са експерти. Много от фрагментите освен партийни – някои от тях се употребяват от всички партии, тъй като са комфортни и послушни, тъкмо такива фрагменти се конфигурират в доста стопанства, вместо експерти, които са неподкупни и не могат да вземат участие в схемите ", обясни той.

„ Имаме съответни данни, които ще публикуваме скоро благодарение на публицисти, които проверяват, където ще се види по какъв начин се облагодателстват компании, за сметка на почтените бизнеси, благодарение на шефове ", уточни Дунчев.

По думите на народния представител, негови сътрудници депутати от " ИТН " и " Демократична България " са изразили поддръжка към него. На въпрос дали ще сезира прокуратурата и други институции, Дунчев отвърна сбито: " Стъпка по стъпка ".

Няма напрежение в обединението, не се усеща такова. Коалицията би трябвало да е повече от постоянна, изключително в подобен неприятен миг за целия свят – войната в Украйна. По време на война всички би трябвало да сме обединени. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Попитан дали земеделският министър Иван Иванов би трябвало да бъде заменен, в случай че има данни за нарушавания, Балабанов съобщи: " Има институции, които би трябвало да си свършват работата и да има данни и обстоятелства и чак въз основата на тях да се вземат решения. В момента не мога да разясня. Отговорните органи би трябвало да се самосезират тогава, когато има ясни обстоятелства. Нищо повече от това не мога да разясня ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР