Креватни брокери помпат пазара с обяви менте. Това показа проверка

...
Креватни брокери помпат пазара с обяви менте. Това показа проверка
Коментари Харесай

Внимавайте: Креватни брокери помпат пазара с обяви менте

Креватни брокери помпат пазара с разгласи менте. Това сподели инспекция на " Телеграф “ в няколко Facebook групи за отдаване чартърен.

Схемата надалеч не е нова, а казусът с креватните брокери съществува от години на имотния пазар. Става въпрос за сътрудници, които нямат личен офис, не работят към организация, а са на " свободна процедура “ и отдават жилища от вкъщи си. За да си намират клиенти обаче, те прибягват до хитрости, като най-честата е да пускат предложения за несъществуващи жилища.

Схема

В разнообразни групи в обществените мрежи те разгласяват композиция от разнообразни фотоси, свалени от интернет и разказват недействителен парцел. Често поставят по-ниска цена от действителните разгласи на пазара и чакат някой да клъвне. Когато някой прояви интерес към обявата и се свърже с креватния брокер, той най-често минава с номера " Тъкмо подписахме контракт, апартаментът към този момент не е разполагаем “. След това стартират да разпитват клиента какво тъкмо си търси, в кои региони, до какъв брой пари и му дават обещание, че ще му уредят няколко огледа. Междувременно креватните брокери лепят разгласи по кварталите, като се показват за частно лице, което търси апартамент чартърен в региона и оставят телефон за връзка. Проблемът е, че с сходни схеми креватните брокери построяват нереални показа за имотния пазар.

Групи

В това се е убедила и Ева, която неотдавна се преместила да живее в София. " Препоръчаха ми няколко групи във Facebook и в продължение на седмици гледах разнообразни разгласи, само че всякога, когато пишех за някоя от тях, се оказваше, че към този момент не е настояща. Сама съм и търсех едностаен апартамент в центъра. Непрекъснато ми излизаха изявления от чудесни жилища, обзаведени, ремонтирани за по 400-500 лева, само че все удрях на камък. Накрая потърсих брокерска организация. От там ми споделиха, че в тяхната система за цяла София излизат единствено към 40 жилището на тази цена и те са в крайните квартали, а не в центъра, както ми излизаха из Facebook. Така разбрах, че става въпрос за подправени предложения “, споделя дамата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР