Крепостта Топликос е само на 20-на километра от туристическия маршрут,

...
Крепостта Топликос е само на 20-на километра от туристическия маршрут,
Коментари Харесай

Николай Овчаров: Минерални бани е част от Виа Родопика

Крепостта Топликос е единствено на 20-на километра от туристическия маршрут, която нарекохме Виа Родопика. Голямата ми цел е към маршрута Златоград, Перперикон, Храмът на Орфей край Татул, „ Св. Йоан Предтеча” в Кърджали, да прибавим и Хасково и Минерални бани.Тока сподели проф. Николай Овчаров, който бе на откриването на благоустроената цитадела Топликос на хълма Св. Дух над Минерални бани.

Топликос е свързващо звено, още повече, че наоколо е „ Градът на Слънцето” край Ангел челник, който към момента е един обект към момента в развиване. Общината към този момент няколко години намира средства с цел да се разкрива този другояче много мъчно наличен град, само че въпреки това този „ Град на Слънцето” има вероятност, не по-малка в сравнение с тази на Перперикон, промяна Овчаров.

В региона има и други доста значими монументи, като златни рудници, които са сходни на тези при Стремци под Перперикон. Това са едни от най-големите антични рудници за рандеман на злато в Източните Родопи, а всичко това носи капацитет за туризъм, добави още професорът.

" Градът на Слънцето " стана прочут и с най-големите като размери ниши, като очакванията са след време те да бъдат експонирани уместно, тъй че да притеглят повече туристи в региона, прочут с минералната си вода.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР