Кремъл заяви в петък, че правните отдели на западните банки

...
Кремъл заяви в петък, че правните отдели на западните банки
Коментари Харесай

Русия предупреждава западните банки за катастрофални последици при конфискуването на руски активи

Кремъл съобщи в петък, че правните отдели на западните банки схващат " пагубните последствия ", които биха последвали , в случай че Европейски Съюз продължи с проектите си за конфискуване на съветски активи, предава " Ройтерс ".

Някои западни банки лобират против предложенията на Европейски Съюз за преразпределяне на милиарди евро от лихви, извоювани от замразени съветски активи, споделиха високопоставени източници от промишлеността, опасявайки се, че това може да докара до скъпи правосъдни разногласия.

Лидерите на Европейския съюз в четвъртък се съгласиха да продължат работата по проект за потребление на до 3 милиарда евро  годишно за, до момента в който се пробват да подкрепят битката на Киев против Русия, която към момента ще има главните замразени активи. Лидерите на Европейски Съюз споделиха, че приходите могат да бъдат употребявани в границите на няколко месеца .

" Чухме изказвания от Брюксел, че приходите от нашите активи не принадлежат на никого " , сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти. " Това не е по този начин. Те принадлежат на притежателите на активите, притежателите на активите. "

В отговор на отчета на Ройтерс, според който някои банки се опасяват, че по-късно може да бъдат подведени под отговорност от Русия , в случай че вземат участие в прекачване на пари към Украйна, Песков насочи едва завоалирано предизвестие.

" Правният отдел на всяка банка схваща пагубните последствия от сходни дейности за реквизиция на активи както за банката, по този начин и за страната като цяло и за европейската стопанска система ", сподели Песков.

" Ако сходни решения се осъществиха, това щеше да има доста съществени последствия за тези, които са ги взели и изпълнили.
 Песков: Специалната военна интервенция се трансформира във война Обновена
Песков: Специалната военна интервенция се трансформира във война

Русия, съгласно него, ще продължи да " освобождава " анексираните области на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР