Кремъл заяви днес, че Украйна и Западът са реагирали с

...
Кремъл заяви днес, че Украйна и Западът са реагирали с
Коментари Харесай

Кремъл: Западът и Украйна реагираха с цинизъм на коледното примирие


Кремъл съобщи през днешния ден, че Украйна и Западът са реагирали " с цинизъм " на 36-часовото преустановяване на огъня, препоръчано от съветския президент Владимир Путин за отбелязване на православната Коледа, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8841
" Всъщност срещнахме изцяло неразбираема и необяснима реакция, по-скоро цинична реакция най-много от страна на Киев, само че и от доста западни водачи ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков на конференция.

Русия твърди, че примирието е било оповестено с филантропична цел, с цел да могат православните християни да отпразнуват Коледа, само че Украйна съобщи, че съветските войски са обстрелвали десетки позиции и селища по продължение на фронтовата линия в неделя, когато трябваше да бъде в действие прекратяването на огъня, показва Ройтерс.

По думите на Песков НАТО и Съединени американски щати де факто са станали косвени страни в спора в Украйна. " Непряко, индиректно, НАТО и Съединени американски щати сигурно са забъркани в този спор ", съобщи представителят на Кремъл. " Това не е съмнение, това е безспорна констатация, която е неоспорима ", добави той.

Опитите за конфискация на съветски активи са противозаконни според интернационалното право, сподели още Песков. По негови думи ще има последици за всички страни, които се опитат да поддържат тази концепция.

Говорителят на Кремъл не удостовери публикуваната в приложението " Телеграм " информация, че заместник-ръководителят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев е разговарял в Турция с някогашния специфичен представител на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър и заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд. Песков съобщи, че може само да повтори апела си от през вчерашния ден да не се отдава прекалено значение на каналите в " Телеграм ". По негови думи " броят на фалшификатите в " Телеграм " в някои моменти стартира да надвишава количеството на същинската информация ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР