Кремъл заяви днес, че последното експулсиране на американски дипломати от

...
Кремъл заяви днес, че последното експулсиране на американски дипломати от
Коментари Харесай

Русия: Ще гоним още американски дипломати като ответна мярка

Кремъл съобщи през днешния ден, че последното експулсиране на американски дипломати от страна на Москва е било провокирано, откакто предишния месец Вашингтон сподели, че експулсира 12 съветски дипломати от задачата на страната в Организация на обединените нации в Ню Йорк заради съображения, свързани с националната сигурност, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера посолството на Съединени американски щати в Москва получи лист на своите чиновници, които са оповестени за личност нон грата.

" За да престанем да експулсираме американски дипломати, Съединени американски щати би трябвало да прекратят своите дейности по експулсиране на наши дипломати. Нашите дейности не са подбуда за тази рецесия, те са провокирани и ответни ", разяснява през днешния ден Песков, представен от ТАСС.

Той също по този начин посочи, че попадналият под наказания съветски милиардер Роман Абрамович е взел участие в началния стадий от договарянията с Украйна, които в този момент не престават на равнище делегации.

Западните държавни управления постановиха наказания против Абрамович и други съветски олигарси в опит да изолират президента Владимир Путин и неговите съдружници поради войната в Украйна.

Говорителят на Кремъл не отговори на въпрос каква е била реакцията на Путин на отдръпването на Анатолий Чубайс като специфичен представител по въпросите на климата.

" Не, не ми е известно. Едва ли е реагирал някак, той се е отдръпнал и толкоз ", сподели Песков.

Говорителят на Кремъл посочи, че демократичният икономист е работел в администрацията на Путин на доброволни начала, а не като щатен помощник.

Вчера осведомен с въпроса източник съобщи пред Ройтерс, че като се изключи че се е отдръпнал от поста си, Чубайс е напуснал Русия и не има намерение да се връща. Това е най-високопоставеният представител на съветските управляващи, отдръпнал се след началото на така наречен " специфична военна интервенция " на Русия в Украйна, отбелязва организацията.

Източникът на Ройтерс, който поискал анонимност, не сподели за какво демократичният икономист е решил да напусне Русия. Самият Чубайс е отказал коментар пред Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР