Кремъл заяви днес, че ходът на Финландия да се присъедини

...
Кремъл заяви днес, че ходът на Финландия да се присъедини
Коментари Харесай

Кремъл: Присъединяването на Финландия към НАТО е категорична заплаха за Русия

Кремъл съобщи през днешния ден, че ходът на Финландия да се причисли към НАТО е несъмнено опасност за Русия и че разширението на военния блок няма да направи Европа или света по-стабилни, съобщи Агенция Ройтерс.

Говорейки пред кореспонденти по време на конферентен диалог, представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, сподели, че стъпките, подхванати от Финландия за присъединение към НАТО, са причина за жалост и причина за налагане на съразмерен отговор.

Президентът и министър председателят на Финландия обявиха по-рано през днешния ден, че страната им би трябвало да кандидатства за присъединение към военния алианс на НАТО „ без закъснение “.

На въпрос дали това съставлява опасност за Русия, Песков сподели: " Определено. Разширяването на НАТО не прави нашия континент по-стабилен и сигурен. "

Той сподели, че Финландия се е включила към " неприятелските стъпки " против Русия.

Запитан в каква форма ще бъде отговорът на Русия, той отговори: „ Всичко ще зависи от това по какъв начин протича този развой на разширение и доколко военната инфраструктура се доближава до нашите граници “.

Преди нахлуването на Русия в Украйна, Финландия, след Втората международна война, поддържа политика на неутралитет във връзка с Русия, с която споделя граница от 1340 км.

Сега страната евентуално ще се причисли към НАТО тази година, дружно със прилежащата ѝ Швеция, друга обичайно неутрална мощ, която се въздържаше от присъединение към водения от Съединени американски щати съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР