Кремъл заяви, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29

...
Кремъл заяви, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29
Коментари Харесай

Кремъл видя опасен сценарий от изтребителите на Полша

Кремъл съобщи, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29 на Украйна посредством американска военновъздушна база може да бъде " рисков сюжет ", до момента в който съветските войски не престават да навлизат в Украйна. " Това е извънредно нежелателен и евентуално рисков сюжет ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи БГНЕС.

Вчера министерството на външните работи на Полша съобщи, че страната е подготвена да съобщи своите изтребители МиГ-29 на Съединени американски щати и да ги достави във военновъздушната база Рамщайн. Според открити източници Полша разполага с 22 изтребителя МиГ-29 и 6 изтребителя за бойна подготовка

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи на брифинг в Кишинев, че Съединени американски щати са подготвени да продължат да оказват военна помощ на Киев и обмислят опцията да оказват помощ на Полша, в случай че тя реши да даде на Украйна изтребители. В същото време Wall Street Journal заяви, че Съединени американски щати обмислят договорка, по силата на която Полша да даде на Украйна изтребители МиГ-29 в подмяна на американски изтребители F-16 от Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР