Кремъл заяви, че има малко признаци за продължаване на диалога

...
Кремъл заяви, че има малко признаци за продължаване на диалога
Коментари Харесай

Кремъл: Диалогът за ядрено разоръжаване със САЩ е малко вероятен

Кремъл съобщи, че има малко признаци за продължение на разговора сред Русия и САЩ по контракта за надзор на нуклеарните оръжия Нов СТАРТ. Говорителят на Владимир Путин - Дмитрий Песков - обаче добави, че споразумението е " значимо ", защото е единственото с Щатите, което към момента е " жизнеспособно ".

" Смятаме продължаването на действието на контракта (Нов СТАРТ) за доста значимо. Всъщност той е единственият, който към момента остава жизнерадостен, хипотетично видяно ", съобщи представителят на Кремъл пред кореспонденти в сряда.

Песков продължи да упреква Вашингтон, че е унищожил основата на контракта, като военната инфраструктура на НАТО " основава доста враждебни условия ". " Виждаме, че Съединените щати на процедура унищожиха правната основа в региона на контрола над въоръженията и сигурността ", сподели той, представен от СиЕнЕн.

" Виждаме по какъв начин цялата военна инфраструктура на НАТО работи против Руската федерация. Виждаме по какъв начин цялата разследваща инфраструктура на НАТО - в това число разследващи самолети и сателите - работи 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата в полза на украинския режим ", продължи той с добре познатите обвинявания на съветската агитация. " Разбира се, всичко това основава доста враждебни условия за нас, които не можем да пренебрегнем. "

Коментарът на Песков пристигна, откакто Държавният департамент на САЩ упрекна Русия, че нарушава отговорностите си по контракта Нов СТАРТ - основно съглашение за надзор на нуклеарните оръжия.

През ноември 2022 година двете страни се схванаха за договаряния, само че още същия месец бяха отсрочени. Представители на Русия и Съединени американски щати трябваше да се срещнат в египетската столица Кайро, с цел да обсъдят възобновяването на инспекциите по Договора за понижаване на нуклеарните оръжия, които бяха спрени през март 2020 година поради пандемията COVID-19. От Вашингтон оповестиха, че решението за отлагането е било на Москва. Оттогава насам няма изключително развиване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР