Кремъл се възползва от масовото бягство на опозиционно настроени граждани

...
Кремъл се възползва от масовото бягство на опозиционно настроени граждани
Коментари Харесай

WSJ: Русия е наводнила Европа с шпиони и убийци

Кремъл се възползва от всеобщото бягство на опозиционно настроени жители от Русия, с цел да изпрати под това прикритие професионални шпиони, диверсанти и убийци в европейските страни. За това предизвести The Wall Street Journal (WSJ), анализирайки събитията към убийството на съветския пилот-дезертьор Максим Кузминов в Испания.

Изданието отбелязва, че Кузминов, който е убит в град Виляйохос на 13 февруари тази година, е единствено един от многото убити или ненадейно умряли руснаци , които по един или различен метод са вбесили съветския деспот Владимир Путин.

Забележително е, че Москва даже не се пробва да се преструва, че няма нищо общо с убийството на своя някогашен водач.

" Този изменник и нарушител се трансформира в честен мъртвец тъкмо сега, в който планираше своето мръсно и извънредно закононарушение ", съобщи Сергей Наришкин, началник на съветската работа за външно разузнаване.

Стотици хиляди хора, които се опълчиха на войната и репресиите, избягаха от Русия за две години. " На техните плещи " разследващите служби проникнаха и в Европа .

След нахлуването в Украйна известни руснаци починаха при необикновени условия на три континента.

В Уикипедия даже има обособена публикация " Подозрителни смъртни случаи на съветски предприемачи (2022-2024 г.) ", в която са изброени 51 имена .

WSJ написа, че най-малко някои от тях са били жертви на съветски сътрудници, разпръснати по света, изключително по време на последната вълна на антивоенна емиграция.
 The Economist: Руските шпиони в света са по-силни от всеки път
The Economist: Руските шпиони в света са по-силни от всеки път

След няколко огромни неуспеха съветското разузнаване възвърна професионализма си

Според европейски чиновници Кремъл съзнателно е оставил границите на Русия отворени, позволявайки на стотици хиляди руснаци да избягат от мобилизацията и репресиите в Европа, Централна Азия и Кавказ. Всъщност дружно с тези " бежанци " в Европа проникват и нови съветски сътрудници, които заместват " дипломатите ", всеобщо изгонени от Европа през последните две години .
 Пилотът, избягал с съветски хеликоптер в Украйна, открит погубен в Испания
Пилотът, избягал с съветски хеликоптер в Украйна, открит погубен в Испания

Той е открит с голям брой рани от патрони

Служители на западните разследващи служби настояват, че съветските сътрудници стават все по-нагли и изобретателни в потушаването на несъгласието в чужбина. Те също по този начин все по-често употребяват непознати жители в интервенциите, като ги назначават на шпионски задачи.
 Наришкин назова
Наришкин назова " честен мъртвец " убития съветски водач в Испания

Той е първият съветски формален представител, приказвал по случая

В средата на февруари съветският водач Максим Кузминов, който през лятото е транспортирал хеликоптера си до Украйна и се е предал на украинските управляващи, е открит убит в Испания. Според ГУР грешката на Кузминов е била, че е отказал да остане в Украйна, а по-късно е поканил някогашната си другарка в Испания .
 Испания не знаела, че Максим Кузминов е на нейна територия
Испания не знаела, че Максим Кузминов е на нейна територия

Той е влезнал в страната под непозната идентичност

Не единствено съветските пропагандисти и ръководителите на специфичните служби се зарадваха на гибелта на Кузминов. Дори личният му татко, който явно изцяло споделя инвазивната политика на Кремъл, не откри положителни думи да каже за него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР