Кремъл разчита, че награденият с руски Орден на дружбата председател

...
Кремъл разчита, че награденият с руски Орден на дружбата председател
Коментари Харесай

Дмитрий Песков се надява орденът на Малинов да не му донесе и негативи

Кремъл разчита, че награденият с съветски Орден на дружбата ръководител на Национално придвижване " Русофили " в България Николай Малинов няма да бъде преследван в страната с и. Това заяви ТАСС, базирайки се на думите на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков.
 Разрешили на Николай Малинов да напуща страната при настояща възбрана
Разрешили на Николай Малинов да напуща страната при настояща възбрана

Постъпил е сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет

" Смятаме, че сходен жест на самопризнание на заслугите на Малинов в делото за единение на съветския светоглед , развиването на дружбата и съдействието сред двата народа не може да е причина за каквито и да е преследвания ", съобщи Песков в отговор на въпрос. Въпросът бе за какво награждават Малинов тъкмо в този момент и в Кремъл не се ли притесняват, че сходно " демонстративно награждаване " може да утежни връзките сред Русия и България .
 Путин награди Николай Малинов
Путин награди Николай Малинов

Наградата бе връчена в Деня на националното единение на Русия

По мнението му, това би било нелогично и би имало пагубни последствия. Така представителят на Кремър отговори на въпрос премията на Малинов няма ли да утежни връзките сред Москва и София, тъй като той е упрекнат в шпионаж.

" Смятаме, че назад - хора като него (Малинов) получават опция и в бъдеще да работят за развиване на дружеските, обичайни, исторически връзки сред народите на нашите две страни ", акцентира Песков.

На 4 ноември - Деня на националното единение, съветският президент Владимир Путин връчи държавна премия на няколко чужденци, измежду които бе и водачът на " Русофили " Николай Малинов.
 Николай Малинов удовлетворен от срещата си с Путин
Николай Малинов удовлетворен от срещата си с Путин

Срещнал се е и с Леонид Решетников

Припомняме, точно на 9 септември 2019 година електронното издание на в. " Дума " заяви, че някогашният основен редактор Юрий Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. Той бе изведен от вкъщи си с белезници. По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец. Вечерта от прокуратурата оповестиха, че към момента няма обвинявания по следствието.

На идващия ден ръководителят на Сдружение " Русофили " Николай Малинов бе упрекнат за активност в интерес на непозната страна.

На 12 септември прокуратурата пусна доказателства за активността на Николай Малинов. Според тях е предвиждано създаване на икономическа мощност като от януари до март 2015 имало сделка да бъдат трансферирани активите на " Виваком ", Дунарит - Русе и " Авионамс " - Пловдив (бивш ТЕРЕМ " Георги Бенковски " ), както и на TV7 и на ББТ.

В деня на награждаването основният прокурор Сотир Цацаров изиска Инспекторатът на Висш съдебен съвет да прегледа разрешението на Малинов да пътува отвън България, което му е обещано от арбитър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР