Кремъл призова руснаците да бъдат по-отговорни и да се ваксинират

...
Кремъл призова руснаците да бъдат по-отговорни и да се ваксинират
Коментари Харесай

Кремъл обвини руснаците в безотговорно поведение

Кремъл прикани руснаците да бъдат " по-отговорни " и да се имунизират против COVID-19 в самия кипеж на епидемията на фона на необятно публикувано съмнение към имунизациите и лимитирани антиковидни ограничения, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Свикнали сме да упрекваме страната за всичко ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави: " Но в това време държанието на жителите на страната би трябвало да бъде по-отговорно ". Русия записва през вчерашния ден нов скръбен връх с 1015 нови смъртни случаи от COVID-19 за 24 часа, с което формалният брой на умрелите от заболяването в страната доближи 225 325 души, като по този индикатор Русия е преди всичко в Европа. Само 35 % от руснаците до момента са се ваксинирали изцяло против новия ковид, макар настоятелните апели на управляващите да се ваксинират.

Нима съветската страна не е направила всичко, с цел да изясни на руснаците, че " имунизацията няма опция ", а това значи, че управляващите " ослепително " са изпълнили " нужните условия ", с цел да разрешат всеобщата имунизация, означи Песков. " Сега е моментът всички ние да проявим гражданско възприятие ", добави той. Според Песков възможното идване на задгранични ваксини в Русия няма да помогне на страната да усъвършенства равнището на имунизиране на популацията. " Ваксинофобията на някои жители не е обвързвана с марката на имунизациите ", сподели той.

Според самостоятелни изследвания, повече от половината руснаци сега не възнамеряват да се имунизират. Вирусът се популяризира, защото държавните антиковидни ограничения са прекомерно лимитирани, макар че няколко района още веднъж вкараха условието за показване на здравен пропуск за достъп до публични места. В този подтекст съветският вицепремиер, отговарящ за опазването на здравето, Татяна Голикова прикани да се разгласят за почивни в цялата страна дните от 30 октомври до 7 ноември, с цел да спре разпространяването на ковид. За районите, които са най-силно наранени от епидемията, тази мярка може да влезе в действие от 23 октомври, сподели Голикова. Тя ще внесе тези оферти за утвърждение от съветския президент Владимир Путин на планувано за на следващия ден държавно съвещание.

Руската столица Москва вкара през вчерашния ден първите спомагателни антиковидни ограничения от лятото насам на фона на бавната имунизация и неотслабващата вълна на коронавирусната пандемия, съобщи Франс прес. Властите на съветската столица са разпоредили наложителната имунизация на 80 % от чиновниците в бранша на услугите, по отношение на 60 % сега, до 1 януари 2022 година, съгласно известие, оповестено на уеб страницата на кмета Сергей Собянин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР