Кремъл предупреди собственика на Телеграм Павел Дуров да бъде по-внимателен,

...
Кремъл предупреди собственика на Телеграм Павел Дуров да бъде по-внимателен,
Коментари Харесай

Кремъл предупреди собственика на Телеграм да бъде по-внимателен след нападението в Москва

Кремъл предизвести притежателя на " Телеграм " Павел Дуров да бъде по-внимателен, откакто се появи информация, че приложението е употребявано, с цел да помогне при вербуването на въоръжените мъже, които извършиха нападението в концертна зала покрай Москва, съобщи Ройтерс.

" Телеграм ", чиято централа сега е в Дубай, е основан от Дуров, който напусна Русия през 2014 година. 39-годишният мъж е роден в Русия, само че живее в Дубай и има двойно поданство от Франция и Обединените арабски емирства, сочат данни на " Телеграм ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред съветския новинарски уебсайт " Лайф ", че няма проекти да блокира приложението, само че Дуров би трябвало да бъде по-внимателен. 

" Ще чакаме по-засилено внимание от Павел Дуров, тъй като този неповторим и свръхестествен запас от софтуерна позиция, който в действителност се разрасна пред очите ни, от ден на ден се трансформира в инструмент в ръцете на терористите, употребен за терористични цели ", съобщи Песков, написа Българска телеграфна агенция.

Държавната осведомителна организация РИА Новости заяви, че нападателите са били вербувани през коренен канал в " Телеграм ", който принадлежи на групировката " Ислямска страна - Хорасан ".

Състоянието на Дуров е оценено от " Форбс " на 15,5 милиарда $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР