Кремъл предупреди, че ще реагира, ако Европейският съюз затрудни пътуването

...
Кремъл предупреди, че ще реагира, ако Европейският съюз затрудни пътуването
Коментари Харесай

Песков за обсъжданите визови ограничения: Смесица от ирационалност, граничеща с лудост

Кремъл предизвести, че ще реагира, в случай че Европейският съюз затрудни пътуването на руснаци до блока като част от ограниченията в поддръжка на Украйна .

Идеята за възбрана на съветските туристи в Европа раздели страните от Европейски Съюз, като някои от тях я поддържат изцяло, а други се притесняват, че това ще затвори вратата за съветските дисиденти , които бягат в чужбина.

Външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят въпроса по време на двудневна среща в Прага .

" Знаем, че измежду европейците има разнообразни отзиви по въпроса. Ще следим този въпрос от близко. Това е доста съществено решение, което може да бъде ориентирано против нашите жители ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков .

" Разбира се, п одобни решения не могат да останат без отговор ", сподели той.

" Стъпка по стъпка Брюксел и обособените европейски столици показват безспорна липса на разсъдък... Тази комбинация от ирационалност, граничеща с полуда , разрешава да се разискват такива решения (за визите) ", добави Песков .

Брюксел наложи на Москва голям брой невиждани наказания в отговор на почналата на 24 февруари съветска атака против прозападна Украйна .

Европейски Съюз към този момент прекрати издаването на визи за съветски публични делегации и бизнес водачи, само че на посетителите с къс престой е позволено да пътуват в блока.

Въпреки че Украйна прикани съветските туристи да бъдат изцяло неразрешени в Европейски Съюз, се чака алегорично прекъсване на съглашението, което улеснява кандидатстването за визи .

Руските туристи употребяват шенгенски визи , които нормално са годни в 26 страни от Европейски Съюз и асоциираните страни, в това число Швейцария и Норвегия .

Визите нормално разрешават престой до 90 дни в границите на 180-дневен интервал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР