Кремъл потвърди днес, че през януари 2016 г. е било

...
Кремъл потвърди днес, че през януари 2016 г. е било
Коментари Харесай

"Не е наша работа" - защо Кремъл не отговорил на писмото за изграждане на "Тръмп тауър" в Москва

Кремъл удостовери през днешния ден, че през януари 2016 година е било получено електронно писмо от Майкъл Коен - настоящия юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който тогава е заемал поста изпълнителен вицепрезидент на компанията " Тръмп организейшън ", предадоха ТАСС и " Ройтерс ", представени от Българска телеграфна агенция.

В писмото, адресирано до Дмитрий Песков - представителя на съветския президент Владимир Путин, Коен се обръщал с молба Песков да помогне за реализиране на натъкнал се на компликации капиталов план за създаване на небостъргач " Тръмп тауър " в комплекса на московското Сити.

За изпращането на подобен имейл заяви вестник " Вашингтон пост " тази седмица. Имейлът бил получен по време на предизборната акция на Тръмп като претендент за президент от Републиканската партия. Отговаряйки на журналистически въпроси в Москва през днешния ден, Песков удостовери, че е видял имейла от Майкъл Коен измежду многото други, които той всеки ден получава. " Ние обаче не реагираме на сходни бизнес тематики, това не е наша работа, и по тази причина оставихме без отговор това писмо ", уточни представителят на Кремъл.

В понеделник Коен, представен от " Асошиейтед прес ", съобщи пред комисията по разузнаването на Камарата на представителите във Вашингтон, която проверява съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати, че компанията на Тръмп се е опитвала да осъществя огромен капиталов план в Москва по време на първичните избори в Републиканската партия. Той обаче добави, че проектът бил зарязан по разнообразни аргументи.

Търговски ползи в Русия

" Вашингтон пост " описа в обявата си, че роден в Русия строителен бизнесмен призовал Тръмп да пристигна в Москва, с цел да популяризира предлагането, и загатнал, че може да накара съветския президент Владимир Путин да каже " огромни неща " за Тръмп.

Предприемачът Феликс Сатър предсказал в имейл през ноември 2015 година, че той и управлението на " Тръмп организейшън " скоро ще честват един от най-големите жилищни планове в историята на недвижимите парцели и избирането на Тръмп за президент на Съединени американски щати. Тръмп обаче по този начин и не отишъл в Москва, както предложил Сатър. Инвеститори и компанията на Тръмп подписали писмо за желание, само че защото нямали земя и разрешителни да продължат, планът бил зарязан през януари 2016 година, малко преди началото на първичните избори за президент в Съединени американски щати.

Въпреки това информацията за договорката, която не е била разкривана по-рано, дава доказателства, че компанията на Тръмп интензивно е преследвала обилни търговски ползи в Русия в миг, когато той е водил кандидат-президентска акция и е бил в позиция да дефинира връзките сред Вашингтон и Москва. Новите детайлности от имейлите, които се планува скоро да бъдат предадени на следствията на Конгреса, също по този начин акцентират вероятността да е имало спомагателни контакти сред свързани с Русия хора и сътрудници на Тръмп по време на кандидат-президентската му акция.

Преговорите за изграждане на " Тръмп тауър " в Москва са завършили преди бизнес връзките на Тръмп с Русия да се трансфорат в важен въпрос в акцията. През юли 2016 година Тръмп отхвърли да има каквито и да било бизнес връзки с Русия, като написа в " Туитър ", че " има НУЛА вложения в Русия ", а след това акцентира на конференция, че " няма нищо общо с Русия ", отбелязва " Вашингтон пост ".

И преди упоменатия случай президентът прави опити да построи " Тръмп тауър " в Москва.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (550)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР