Кремъл посочва в изявление, че държавните глави инициират работа по

...
Кремъл посочва в изявление, че държавните глави инициират работа по
Коментари Харесай

Путин и Си Цзинпин виртуално леят бетон в китайски АЕЦ

Кремъл показва в изказване, че държавните глави предизвикват работа по изтичане на бетон в нови блокове на атомните електроцентрали Тянван и Ксудабао. Изградена взаимно с Русия, към момента е в развой на създаване, съобщи Агенция Франс Прес.
" Руски и китайски експерти извършват в действителност забележителен водещ взаимен план ", цитира Кремъл думите на Путин.
 В Росатом имат вяра, че България ще избере съветския план за новия блок на АЕЦ В " Росатом " имат вяра, че България ще избере съветския план за новия блок на АЕЦ
Росатом е убеден, че точно съветският план за атомна електростанция ще бъде определен от държавното управление на България за строителството на н...
Определяйки нуклеарните реактори като " мощни " и " съвременни ", съветският водач съобщи, че " дават отговор на всички условия за сигурност и най-високите екологични стандарти ".
Той сподели, че новите блокове ще действат от 2026-2028 година и че Русия и Китай са подготвени за по-нататъшно развиване на атомните електроцентрали посредством взаимно строителство.
„ Можем да кажем, че руско-китайските връзки са достигнали най-високото равнище в историята “, сподели Путин. Русия търси въздействие и по-тесни дипломатически връзки посредством своите атомни електроцентрали, които имат ценово преимущество пред западните съперници. През последните години Москва изключително настоя за по-голямо въздействие в Африка, подписвайки предварителни съглашения за нуклеарни планове с голям брой страни, в това число Египет, Нигерия и Судан.
С оглед на тази политика, чешкото държавно управление предишния месец съобщи, че ще отстрани „ Росатом ” от търг за милиарди евро за създаване на нова нуклеарна централа, откакто Прага упрекна съветските секрети служби, че стоят зад съдбовния гърмеж на чешката територия през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР