Кремъл отрича, че е убит по заповед на МоскваПознавали се

...
Кремъл отрича, че е убит по заповед на МоскваПознавали се
Коментари Харесай

Путин за Пригожин: Допусна сериозни грешки

Кремъл отхвърля, че е погубен по заповед на Москва
Познавали се от началото на деветдесетте години

Потвърдена е гибелта на водача

Евгений Пригожин беше човек с сложна орис и позволи съществени неточности в живота си, само че в това време реализира нужните резултати за общата идея - по този начин Владимир Путин разяснява злополуката със самолета на Пригожин, в очевидна отпратка към протеста на “Вагнер ” преди два месеца.

“Случилото се е покруса. Първоначалните данни сочат, че там е имало и чиновници на “Вагнер ”, които имат забележителен принос в битката ни против неонацисткия режим в Украйна. Ние помним това и няма да го забравим ”, сподели Путин на среща с ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин.

“Познавам Пригожин от доста от дълго време, от началото на деветдесетте години. Той беше надарен предприемач. Доколкото знам, през вчерашния ден се е върнал от Африка, където се занимаваше с нефт, газ и скъпоценни метали ”, уточни Путин за предприемача, който играеше основна роля във войната в Украйна.

Западни политици и коментатори към този момент допуснаха, че Путин е разпоредил убийството на Пригожин, с цел да накаже наемническия началник за вдигнатия от “Вагнер ” протест на 23 и 24 юни, отбелязва Ройтерс, което след това бе несъмнено от Кремъл като “пълна неистина ”.

“В момента има доста спекулации към тази самолетна злополука и трагичната гибел на пасажерите на борда, измежду които Евгений Пригожин. Разбира се, Западът показва всички тези спекулации през добре известната ни позиция ”, съобщи Дмитрий Песков.

“Всичко това е една безспорна неистина, а тук, когато отразявате тематиката, е нужно да се основавате на обстоятелства, каквито към този момент няма. Те би трябвало да бъдат открити в хода на следствието ”, уточни още прессекретарят на съветския президент и означи, че би трябвало да се изчакат резултатите от другите проби, взети от телата.

В същото време Ройтерс съобщи, като се базира на осведомен източник, че съветски следователи са удостоверили пред околните му гибелта на водача, управлявал авариралия аероплан, измежду пасажерите на който се допуска, че е бил и ръководителят на “Вагнер ” Евгений Пригожин.



Шефът на “Вагнер ” желал да си вземе своето
Кадиров молел Пригожин да остави упоритостите си
Смъртта му е огромна загуба за Русия



“Несъмнено Евгений Пригожин способства доста за войната в Украйна, гибелта му е огромна загуба ”, написа в Телеграм президентът на Чечня Рамзан Кадиров, чийто сили постоянно се сражаваха дружно с “Вагнер ” в Украйна.

“Ние бяхме другари отдавна. Често ни се е налагало да решаваме дружно комплицирани въпроси ”, посочи чеченският водач след хипотетичната крах на Пригожин в самолетна злополука, като сервира съболезнования на околните му.

Рамзан Кадиров разказва шефът на “Вагнер ” като “отличаващ се от другите със своята сърдечност, неповторими отзивчиви умения и непримиримост ”.

“Той пристигна в Грозни още при първата ми покана. С него можеше да се разиска всеки един проблем - постоянно беше подготвен да помогне и го правеше от сърце. Свързваха ни доста неща, помогнахме му за някои въпроси в Либия и Африка. При едно от визитите си той ми връчи златен орден за особени заслуги ”, акцентира Кадиров в обявата си.

“Напоследък той или не виждаше, или не искаше да види цялостната картина на протичащото се в страната. Молех го да остави персоналните упоритости в интерес на въпросите от първостепенна държавна значимост. Всичко останало можеше да се реши по-късно. Но подобен беше Пригожин, с стоманения си темперамент и желанието си да получи своето тук и в този момент ”, разяснява Кадиров, засягайки спорните дейности на Евгений Пригожин в предишното.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР