Кремъл отрече информацията на Financial Times за сделка между Владимир

...
Кремъл отрече информацията на Financial Times за сделка между Владимир
Коментари Харесай

Кремъл отрече публикацията на FT за сделка между Путин и Макрон

Кремъл отхвърли информацията на Financial Times за " договорка " сред Владимир Путин и Еманюел Макрон за Украйна, съобщи РИА Новости.

Напомяняме, че през вчерашния ден се организира петчасова среща на съветския и френския водачи, като централна тематика на полемиката бяха проблемите за обезпечаване на сигурността на континента. След срещата FT разгласява материал, че президентите са се договорили за набор от ограничения за деескалация в Източна Европа, по-специално за изтеглянето на съветските военни от Беларус след приключването на ученията.

" Москва и Париж не можаха да сключат никакви покупко-продажби. Това е просто невероятно, тъй като Франция е и член на Европейски Съюз, и ръководител на Европейски Съюз. Франция също е член на НАТО, където Франция няма водачество. Следователно вестникът (Financial Times) е написал неверно “, разяснява прессекретарят на Путин Дмитрий Песков

Песков добави, че съветският контингент по този начин или другояче ще се върне от Беларус в местата на непрекъсната дислокация на съветска територия. " Никой в никакъв случай не е споделил, че войските ще останат на територията на Беларус, в никакъв случай не сме приказва за това ", напомни представителят на Кремъл.

Той означи също, че не е чувал Путин в диалог с Макрон да се е съгласил да не организира нови военни маневри покрай Украйна.

Сега на територията на Беларус се организират военни учения на силите за реакция на съюзната страна. На първия стадий (до 9 февруари) уредниците ще преразпределят и основат групировки от войски. На втория (10-20 февруари) ще се проведат взаимни белоруско-руски учения „ Съюзническа решимост-2022 “ за отбиване на външна експанзия, както и за битка с тероризма.

Това провокира безпокойствие в някои западни страни. По-специално, ръководителят на литовския парламент Виктория Кмилите-Нилсен назова маневрите проява на мощ, която може да докара до ескалация към Украйна. Опасенията, че съветските бойци няма да изоставен територията на Беларус, изрази и полският президент Анджей Дуда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР